Tobijas Moers je novi direktor Aston Martina

0
354
NAS SPONZOR

Aston Martin je zamenio svog direktora Endija Palmera dosadašnjim šefom Mercedes-AMG odlenja Tobijasom Moersom u pokušaju da preokrene tok slabih poslovnih rezultata. U saopštenju kompanije navodi se da će se Palmer, koji je bio direktor od 2014. godine, povući sa funkcije na kraju ovog meseca.

Moers je radio u Mercedes-AMG ogranku Daimlera za automobile visokih performansi od 1994. godine. Zvanično će preuzeti poziciju u Aston Martinu 1. avgusta.

Odbor je zaključio da je sada vreme za novo rukovodstvo da bismo realizovali svoje planove„, saopštio je izvršni predsednik kompanije Lorens Strol. Ovaj investitor i delimični vlasnik Racing Point Formula 1 tima, spasao je Aston Martin uplatom 500 miliona funti ranije ove godine.

Vrednost Astonovih akcija oslabila je za 38% na berzi u Londonu. Akcije su u opadanju od kada je kompanija u oktobru 2018. godine izašla na berzu, pošto se firma suočava sa slabom potražnjom za pojedinim modelima, globalnim padom auotmobilske industrije i neizvesnošću povodom Bregzita. Situaciju je dodatno pogoršala pandemija korona virusa.

Aston Martin je u prvom kvartalu ove godine zabeležio operativni gubitak od 76,7 miliona funti, dok je u istom periodu prošle godine imao gubitak od 3,2 miliona funti.

Strol je rekao da će sa Moersom biti posvećen jačanju kompanije, njenog brenda, inženjerske stručnosti i veština svih zaposlenih kako bi Aston Martin bio deo svetskih eminentnih luksuznih automobilskih marki.

Prethodni tekst2020 MINI Countryman
Sledeći tekstRenault-Nissan Alijansa globalna konsolidacija

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here