Nakon što su Ferrari i Sebastian Vettel objavili da neće nastaviti saradnju, momentalno se otvorilo pitanje ko će popuniti drugo sedište u ekipi koja je tokom zadnjih godina jedina konkurenciju Mercedesu. Logično da će velika većina aktuelnih F1 vozača biti zainteresovana, pa je sigurno usledilo “masovno slanje CV-a”. Međutim, razvoj situacije se opet kretao u već poznatom pravcu. Još prošle godine, u padoku su se mogle čuti glasine da je Ferrari zainteresovan za Sainz-a, ukoliko ugovor sa Vettel-om ne bude produžen. Sada se ovo interesovanje samo aktiviralo, pa je Sainz ovoga puta imao izbor: ostanak u McLaren-u gde se već dobro pozicionirao ili oblačenje čuvenog crvenog trkačkog odela. Sainz je odabrao ovu drugu opciju, pa se zvanična potvrda ovog prelaska očekuje svakog minuta.

Ovim transferom se otvorio prostor za još jedan. McLaren je još pre dve godine imao interesovanje za Ricciardo-a, ali je tada Renault imao jaču finansijsku ponudu. Sada je očigledno situacija drugačija, pa je Ricciardo ovoga puta odlučio da pređe u McLaren. Detalji ugovora još nisu poznati, ali evidentno da se Ricciardo umorio od praznih obećanja iz Renault-a i da je pristao na nešto manju platu u McLaren-u. Iako čuvena britanska ekipa odavno ne uspeva da opravda dotično čuvenje, situacija se tokom zadnjih godina lagano popravlja. Kako se sledeće godine McLaren vraća na Mercedes motore, otvara se prostor za dodatni napredak, a to je ono na šta Ricciardo računa. Naravno, velika promena pravila (za sada od 2022. godine) su takođe na nešto što računa, pa će verovatno McLaren biti finalni pokušaj da se Ricciardo nekako domogne bolida koji je sposoban za borbu za šampionsku titulu. Sa druge strane, McLaren dobija „zvezdu“ vozača koji je dokazano sposoban sa pobede i oštru borbu na vrhu, što nije imao od momenta kada je Alonso otišao.

Ovaj sled događaja ostavlja mestu Renault-u, za koje postoji dosta kandidata. Ono što je nezgodno za Renault, je ostajanje bez „vođe ekipe“ jer Esteban Ocon posle godinu dana F1 pauze ne deluje sposoban da bude taj čovek, ukoliko bi mu se pridružio neko sa još manje iskustva. Povratak Hulkenberg-a jeste moguća, ali nije baš očekivana opcija. Naravno, tu je Vettel, ali iako je u pitanju „fabrička“ ekipa, stvarno se ne vidi način kako bi Vettel mogao da prihvati sedište u ekipi koja će bar naredne dve godine sigurno biti u stanju da se bori samo za top 10 pozicije u trkama. Zbog toga mnogo realnije deluje povratak Alonso-a na mestu svojih najvećih uspeha. Alonso priznaje da mu F1 ostaje kao „nezavršen posao“ ali da bi hteo da se vrati samo u konkurentu ekipu. Naravno, priče su jedno a stvarnost drugo, ali je zanimljivo da je krajem prošle nedelje Alonso izjavio da već zna gde će se trkati 2021. godine. Možda je on tada već nešto znao iz cele ove priče. Uglavnom, epilog oko tržišta vozača u F1 za sledeću sezonu ćemo saznati veoma brzo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here