Prvi snimak Hyundaija i20 N

0
84

Ovo je prvi zvanični snimak Hyundaija i20 N, superminija pojačanih performansi, koji će biti konkurent Ford Fiesti ST i Volkswagen Polu GTI. Hyundai je potvrdio da prototip prolazi završne zimske testove u Arktičkom krugu, ali kompanija i dalje čuva tehničke podatke.

U novom snimku Hyundaijev reli šampion Tieri Nojvil vozi upravo i20 N. Klip potvrđuje da je zvuk iz superminija veoma sličan onom iz većeg i30 N. To bi trebalo da znači da automobil koristi turbo motor sa četiri cilindra, moguće sa istom zapreminom od dva litra, ali umanjene snage na oko 200KS.

Hyundai je saopštio da ćemo uskoro saznati više, a zvanična premijera modela očekuje se krajem leta, dok bi prodaja trebalo da krene početkom sledeće godine.

i20 N stiže na tržište u vreme neizvesnosti kada je reč o budućnosti malih i brzih hečbeka povodom novih regulativa o emisijama gasova. Proizvođači moraju da ispoštuju pravila ili plate velike kazne, a manje serije modela koji proizvode veće količine CO2, poput benzinskih superminija, sve teže opravdavaju razvoj i proizvodnju ovakvih modela.

Peugeot je ranije saopštio da će eventualna GTI verzija novog 208 morati da bude potpuno električna zbog pravila o emisijma i ograničenja platforme na kojoj je model napravljen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here