PGS: MP3 LT – definitivno sa “B” kategorijom

1
13711
piaggio mp3

piaggio mp3

Krajem 2010. godine smo na testu imali Piaggio MP3 sa sufiksom "LT" što je označavalo da je u pitanju skuter koji se zvanično deklariše kao "tricikl" što je značilo da ga je moguće voziti sa "B" kategorijom. Sada iz PGS stiže i zvanična potvrda da Ministarstvo Unutrašnjih Poslova smatra MP3 LT vozilom kojim se može updavljati i sa "B" kategorijom.

Kada smo testirali MP3 400ie LT, napisali smo da smo konsultovali saobraćajne policajce, koji su na osnovu podataka u saobraćajnoj test skutera insistirali da je potrebno imati "A" kategoriju za upravljanje ovakvim vozilom tako da je ostala nedoumica da li MP3 LT zaista može da se vozi bez „A".

Piaggio Group Motori Srbija je ovih dana dobio i zvanično mišljenje Republičkog MUP, koji je potvrdio da je MP3 LT deklarisan kao teški tricikl (član 195. Stav 5. ZOBS) kojim se može upravljati ukoliko posedujete dozvolu za upravljanje putničkim vozilom, tj "B" kategoriju.

Image

 

Za slučaj da niste čitali test pogledajte video snimke i fotografije iz naše galerije.

{youtube}GbzJO-Zckuc?qv=hd720|640|360{/youtube}

{youtube}RiIFswStxA4?qv=hd720|640|360{/youtube}

 

U nastavku prenosimo i zvanično saopštenje PGS:

Prednosti novog zakona o saobraćaju prvi će osetiti vozači koji nemaju „A" kategoriju. Od sada mogu uživati u vožnji jednog od najpopularnijih gradskih skutera na zapadu – Piaggio MP3 koji ima dva točka napred, i time spada u kategoriju teških tricikala, koji se mogu voziti sa „B" kategorijom.

Vozač skutera MP3 je muškarac. On ima 35 ili više godina, a živi u velikom gradu. Vozi se cele godine, zbog posla i zadovoljstva, a želi se isticati elegancijom. Za njega je MP3 izraz stila i društvenog statusa…i nema vremena da polaže za "A" kategoriju.

„Skuter MP3 je uneo revoluciju na tržište zbog svojih jedinstvenih svojstava. On je najbezbedniji i najsigurniji skuter trenutno, kojem „ne mogu ništa" ni mokar kolovoz, ni tramvajske šine, ni fleke od ulja. On ima najkraću dužinu zaustavljanja, zbog svoja tri diska, što ga dodatno učvršćuje na svojoj poziciji – šampiona bezbednosti" rekao je Srđan Noveljić, marketing menadžer u kompaniji Piaggio Group Srbija Motori, generalnom uvozniku i distributeru Piaggio Group-e za Srbiju.

Cena ovog skutera je oko 7800€ za jaču i oko 6800€ za slabiju verziju. Godišnje se samo u Francuskoj proda više od 15000 komada ovog prestižnog skutera, a od prošle godine postoji i hibridna verzija ovog modela, sa agregatima od 125 i 300 kubnih centimetara.

Izvor: PGS Motori marketing

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here