Predstavljen električni Volkswagen e-BULLI

0
99

Ovo je Volkswagen e-BULLI – električna verzija legendarnog kombija T1 koju je napravila kompanija eClassic, specijalizovana za konverziju standardnih automobila u električne, pri čemu dodaje modernizovanu šasiju.

Ugrađena je baterija od 45kWh, a električni motor preuzet je iz Volkswagena e-Up! Motor proizvodi 82KS i 212Nm, što je preko dva puta više od onoga što je isporučivao originali 1,5 litarski vazduhom hlađeni redni benzinski agregat sa četiri cilindra.

Autonomija sa jednim punjenjem je 200km, a maksimalna brzina je 130km/h.

Poput budućeg ID.3 hečbeka, e-BULLI ima bateriju smeštenu ispod poda vozila, a električni agregat i komponente koje su vezane za njega zauzimaju mesto starog motora. Postoji podrška za brzo punjenje snagom od 50kW, a Volkswagen navodi da to omogućava punjenje 80% baterije za samo 40 minuta.

Šasija originalnog T1 je potpuno redizajnirana. Dodat je multilink napred, a zadnja osovina ima podesive amortizere i ventilisane kočione diskove. Nov je i stub upravljača, a povećane su i dimenzije felni i pneumatika.

Kozmetičke izmene su suptilne i svode se na par LED lampi sa dnevnim svetlima i dvobojnu karoseriju. Tu je u LED indikator za punjenje baterije u zadnjem delu.

Menjač je automatski, centralna konzola je potpuno nova, pod je drveni, a ugrađen je i novi brzinomer sa integrisanim digitalnim ekranom i DAB jedinicom u retro stilu, koja je povezana sa skrivenim zvučnicima. Sedišta imaju novi trim i presvučena su kombinacijom narandžaste i bele kože, u skladu sa bojama karoserije.

e-BULLI će uskoro moći da se kupi u Nemačkoj kroz partnerstvo Volkswagena i eClassica. Početna cena je 64.900 EUR, a buće dostupan i dodatni retro paket.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here