Volkswagen najavio novi Amarok

0
106

Volkswagen je objavio skicu kojom najavljuje novu generacijun pikap modela Amarok, koja će biti predstavljena 2022. godine. To će biti jedno od prvih vozila koje će nastati zahvaljujući novoj tehnološkoj saradnji Volkswagena i Forda.

Odeljenje Volkswagen komercijlna vozila preduzelo je veliki strateški korak uspostavljanjem saradnje sa Fordom. Naslednik Amaroka biće jedan od prvih plodova ove saradnje”, saopštio je direktor Volkswagena Herbert Dis.

Skica najavljuje obimnu vizuelnu preradu Amaroka, sa novim, agresivnijim prednjim delom i širokom maskom, po ugledu na Touareg. Bokovi su inspirisani SUV modelom Atlas, koji se prodaje u Kini, sa kutijastim blatobranima.

Volkswagen i Ford su prošlog leta potvrdili planove o saradnji u segemntu komercijalnih vozila i pikap kamioneta u okviru šireg povezivanja u poslovanju dva giganta. Pored novog Amaroka, na istoj platformi će biti napravljen novi Ford Ranger.

Kompanije su potvrdile investicije od više milijardi dolara u start-ap za tehnologiju autonomne vožnje Argo AI, a Ford će od 2023. godine proizvoditi električna vozila na Volkswagenovoj platformi MQB.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here