Šangaj: Audi A3 Saloon postao hibrid

0
1101
11audia3_e-tron_concept_0.jpg

Audi je otkrio jedno od prvih iznenađenja na Salonu automobila u Šangaju, tzv. E-TRON verziju svog modela A3 Saloon Concept.

Na osnovu automobila koji je izazvao gužve na štandu u Ženevi u martu, nemački inženjeri su zamenili peto-cilindrični 2,5 L turbo iz modela RS3 sa hibridnim pogonskim sistemom koji je upario 208 KS snažni 1,4 L TFSI motor sa 27 KS jakim električnim motorom, što kombinovano daje 235 KS. Snaga se isporučuje na sve točkove preko sedmostepenog S-tronic menjača sa dvostrukim kvačilom. Električni motor se napaja iz litijum-jonske baterije smeštene iza zadnjih sedišta i nudi autonomiju voženje sa jednim punjenjem do 55 kilometara. Ovaj A3 možete da punite na dva načina: korišćenjem svojih kočnica radi povraćaja energije ili iz standardnog strujnog utikača kada je vozilo parkirano.

11audia3_e-tron_concept_1.jpg

Uprkos uštedi goriva korišćenjem ove tehnologije, performanse su impresivne. Kada dizel i električni motor rade u tandemu, A3 E-TRON je u stanju da stigne do 100 km/h za 6,8 sekundi i da ide 230 km/h. Međutim, baterije dodaju dodatnih 180 kg na ukupnu težinu vozila. Iako su glavne promene ispod haube, Audi je stilski uradio nekoliko manjih prilagođavanja na A3 konceptu ugradnjom E-TRON specifične prednje maske i  srebrnastih aluminijumskih felni.

11audia3_e-tron_concept_2.jpg

 

11audia3_e-tron_concept_3.jpg

Nema zvanične reči o tome da li će Audi odobriti proizvodnju hibridnog modela A3, ali sa hibridnim modelom A6 proizvodnja će uskoro biti započeta, jer su kompanijski izvori nagovestili da je to velika mogućnost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here