2020 Hyundai i30

0
269
NAS SPONZOR

Hyundai je izvršio restilizaciju modela i30 u verzijama hečbeka, fastbeka i karavana. Pored osveženog izgleda, automobil je dobio poboljšani multimedijalni sistem i opciju blagog hibridnog pogona.

Najveća vizuelna promena je na prednjem kraju, gde je redizajniran branik, dok je maska postala šira i sa oštrijim uglovima. Nova prednja svetla opremljena su LED dnevnim lampama.

Na zadnjеm kraju izmenjena su jedino svetla, koja su dobila LED grafiku. Tu su i nove felne od 17 i 18 inča, kao i tri nove boje karoserije, uključujući verziju crvene sa ovih slika.

Kabina je dobila novu tehnologiju, uključujući ekran dijagonale 10,25 inča iz aktuelnog Ioniqa i Kone. Apple CarPlay i Android Auto tehnologije su deo standardnog paketa, a tokom godine će biti dodata i funkcija bežičnog punjenja telefona.

Ispred vozača sada je digitalna instrument tabla dijagonale sedam inča. Grafički prikaz podataka menja se u zavisnosti od odabranog režima vožnje. Oko digitalnog segmenta su analogni elementi – obrtomer, merač goriva i temperature.

Ponuda motora je značajno izmenjena za 2020. godinu. Stari 1,4 litarski benzinac je prerađen u novu 1,5 litarsku jedinicu, koja počinje u specifikaciji od 110KS. Turbo verzija istog motora isporučuje 160KS. Ova varijanta je i deo blagog hibridnog sistema koji radi na 48V i sakuplja energiju tokom kočenja i koristi je za stop-start funkciju i generalno rasterećenje motora.

Isti sistem koristi se i uz jednolitarski turbo benzinac od 120KS i sa 1,6 litarskim dizelskim agregatom od 135KS. Poslednja opcija je nehibridni 1,6 litarski dizelaš koji proizvodi 115KS.

Najslabiji benzinac kombinuje se sa šestostepenim manuelnim menjačem, a ostali agregati mogu da se dobiju i sa sedmostepenim automatikom ili novom šestostepenom manuelnom transmisijom. Ovaj menjač može da se diskonektuje od motra kada vozač podigne nogu sa papučice gasa, čime se štedi gorivo.

Hyundai i30 je prvi put dobio četiri nova bezbednosna sistema. Tehnologija za vožnju unutar saobraćajne trake kombinuje se sa adaprivnim tempomatom, čime se postiže poluautonomna vožnja u kraćim periodima. Sistem pokrivanja slepih tačaka upozorava i vozače drugih automobila i može da preusmeri vozilo da bi se izbegao sudar. Tehnologija za prevenciju sudara sa zadnje strane može da aktivira kočnice, a dodatni sistem upozorava vozača ukoliko se vozilo ispred pomerilo u gustom saobraćaju.

Prethodni tekstQ opcije za Aston Martin DBS
Sledeći tekstPeugeot 508 Sport Engineered

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here