O uticaju brodova, usnulih carinika i Posejdona na reli takmičenja

0
1371
Image

 

 

Neverovatna priča o ovogodišnjem FIA WRC Reliju Jordana počinje da podseća na neku špansku sapunicu. 

 

 

 

Putovanje broda koji iz Trsta do Izraelske luke Haifa prevozi WRC logistiku pretvorilo se skoro u putešestvije Odiseja. Što je valjda donekle i primereno, s obzirom da se njegova trasa plovidbe verovatno negde poklopila ili prošla blizu puteva kojima je lutao mitski junak vraćajući se iz Troje.  

 

Da podsetimo, kao što smo izvestili u prethodnom tekstu , sve je bilo lepo isplanirano da bi se do Jordana stiglo preko Izraela a izbegla Sirija, zbog mogućih opasnosti u toj trenutno nemirnoj zemlji.

 

 

Image

 

 

Međutim, brodu se još krajem prošle nedelje negde u Jadranu pokvario jedan motor, pa je morao da nastavi značajno smanjenom brzinom. Kako će se kasnije uspostaviti to je bio samo početak nevolja:

– Prvo odlaganje: vreme dolaska, koje je bilo predviđeno za nedelju 10. aprila, pomereno je na ponedeljak. Ali dalji tehnički problemi nepredviđeno još više usporavaju brod, pa idemo stoga na –

– Drugo odlaganje: ETA 14h00 (Estimated Time of Arrival – očekivano vreme dolaska), danas u utorak 12. aprila. U to vreme, na opšte iznenađenje od broda nažalost nije bilo ni trga ni glasa ! Jedina opcija bila je naravno:

– Treće odlaganje: defintivno je izračunato da brod ipak napokon stiže danas, ali tek večeras u 22 časa. U to vreme šefovi timova i odgovorni ljudi iz organizacije i FIA sastali su se u samoj luci u Haifi, s namerom da dogovore dalje delanje. Naime, tu na scenu stupaju oni usnuli carinici iz naslova – u 22 časa carinarnica naravno ne radi ! Uzimajući u obzir da je procedura pregleda robe tog tipa potpuno nepoznata Izraelskim carinicima, sporija procedura se i očekivala, ali su noćni sati bili zaista šlag na torti ! Bilo kako bilo, brod se ipak konačno pojavio ! Ali su okupljeni zvaničnici i reli delatnici mogli samo da ga sa čežnjom izdaleka gledaju – dvogledima. Sada je prste umešao gore spomenuti Bog mora Poseidon i izazvao…

– Četvrto odlaganje: U okolini Haife noćas vlada takva oluja da brod nije dobio dozvolu da pristane, zbog jakog vetra i prevelikih talasa ! Brod je trenutno usidren na 1 kilometar od dokova i čeka da se more smiri. A kada će to biti…pa ne zna se, naravno. Timovi večeras nisu mogli da odluče ništa, osim što su dogovorili novi sastanak za sutra, sredu 13. aprila, u 11 časova.

 

"Ovo je neverovatno !" izjavio je jedan od šefova timova. "Da smo hteli da smislimo ovako fantastičan scenario, ne bi smo uspeli. Trenutno mnogi planovi lete unaokolo po pitanju kako i šta dalje da radimo u četvrtak. Ali dok oprema ne bude u servisnom parku, ništa sigurno ne možemo da odlučimo."

 

 

Image

 

 

Otkazivanje relija je vrlo malo verovatno. Suština je da su svi članovi WRC putujućeg cirkusa već na licu mesta, kao ustvari i svi WRC automobili. Oni su naime dopremljeni odavno avionima direktno u Jordan. Ono što je na čuvenom brodu je sva oprema, alati, rezervni delovi, i recce automobili. Kako je rekao jedan od učesnika: "Auto je tu, spreman, ali nemamo ni jednu dizalicu da gumu zamenimo !" Poseban problem predstavlja želja ili čak potreba da se ispoštuje Islamski vikend, koji je tradicionalno u četvrtak i petak, ali koji je u mnogim Islamskim zemljama reformama posle 2000. godine pomeren na petak i subotu. Jedan od tih zemalja je srećom i Jordan.

 

Skoro jedina dobra vest je da su uz maksimalnu kooperaciju lokalnih automobilskih udruženja i organizatora lokalnog Middle East Rally Championship takmičenja pozajmljeni automobili za recce, pa su mnoge posade već danas započele ovu proceduru. Takozvani recce, ili "reconnaissance", je izviđanje terena tokom kojeg vozač i kopilot prave one zabeleške o tačnoj putanji svake etape i svim detaljima staze, a koje zatim kopilot čita vozaču u toku relija. To se radi specijalnim takozvanim recce vozilima – onima koji su trenutno još uvek zarobljeni. Ekipe su navikle na svoje recce, obično reli automobile Group N tipa, koji su slični po ponašanju i karakteristikama onim pravim WRC automobilima koje voze tokom relija. Nije tačno poznato kakvi automobili su dobijeni na zajam, ali bi bilo poželjno da su to barem neki 4×4 modeli, iako bi svaki normalni putnički auto mogao da posluži. Postoji izvesna zabrinutost po pitanju smanjenje sigurnosti ako su u pitanju redovni putnički automobili, ali treba napomenuti da takve ionako uvek kao recce upotrebljavaju na primer posade koje voze S2000 modele. Osim toga, etape u Jordanu – sve osim jedne – nisu naročito opasne.  

 

Dalji razvoj je uslovljen stepenom saradnje vlasti Izraela i Jordana, odnosno koliko će one biti voljne i u stanju da obezbede nesmetani istovar kamiona i prolaz konvoja do mesta održavanja relija. Pod uslovom naravno da sutra pre podne, kada se carinici probude, Poseidon ipak odluči da more smiri. Shakedown koji je već bio pomeren za četvrtak uveče, će skoro sigurno biti jednostavno otkazan. Povoljna okolnost jeste što je prvi dan Relija Jordan u poređenju sa ostalim FIA WRC relijima neuobičajeno kratak, sa svega oko 72 kilometra. Ceo prvi dan bi dakle mogao da bude preraspoređen na preostala dva, pa bi reli praktično trajao samo dva umesto tri dana. Čak bi i celokupan predviđeni itinerar mogao da bude skraćen. Po FIA pravilniku, da bi se reli računao kao redovno završen i da bi se u potpunosti bodovao, mora da bude pređeno 66% distance.

 

Sve u svemu – situacija jeste bremenita okolnostima, ali još uvek nije beznadežna !

 

                 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here