Peugeot 2008 – kompletne specifikacije

0
291
NAS SPONZOR

Peugeot je objavio kompletne specifikacije novog modela 2008 i e-2008 uoči početka prodaje. Automobl u obe varijante stiže u dva paketa opreme sa oznakama Active i Allure.

Modeli sa trimom Active opremljeni su 1,2 litarskim turbo benzinskim motorom sa tri cilindra snage 100KS ili 130KS, dolaze sa felnama od 17 inča, kombinacijom imitacije kože i tkanine u kabini i LED maglenkama. U verziji Allure, ovaj agregat ima 155KS i kombinuje se sa šestostepenim manuelnim ili osmostepenim automatskim menjačem.

U ponudi će biti i 1,5 litarski dizelski motor snage 100KS samo sa šestostepenim manuelnim menjačem. Električni e-2008 koristi jedan motor za prednje točkove i proizvodi 138KS i 260Nm. Baterija od 50kWh omogućava autonomiju od 307km prema WLTP ciklusu. Przo punjenje na 100kW omogućava da se 80% kapaciteta baterije dostigne za 30 minuta, a postoje dva nivoa rekuperacije energije kočenja.

Novi model je duži od prethodnika za 20mm, ukupno 4,3m i ima veći međuosovinski razmak za 60mm, sa prtljažnikom kapaciteta 434 litra u svim verzijama. Povećan je prostor za noge putnika na zadnjim sedištima, što je postignuto korištenjem Peugeotove CMP arhitekture.

U kabini je prisutna najnovija verzija Peugeotovog i-kokpita sa upravljačem manjeg prečnika i trodimenzionalnim efektom na digitalnoj instrument tabli. Informacije o brzini i bezbednosti projektuju se hologramski na vrhu regularnog ekrana.

Podržane su tehnologije Apple CarPlay i Android Auto u standarndoj opremi, kao i bežično punjenje kompatibilnih mobilnih telefona. Najviši paketi opreme GT-Line i GT dobijaju alkantaru i kožu, podesivo ambijentalno osvetljenje i felne od 18 inča. Bezbednosne tehnologije obuhvataju adaptivni tempomat sa kontrolom kretanja unutar saobraćajne trake, asistenciju za parkiranje i autonomno kočenje u vanrednim situacijama.

Prethodni tekstZavršena proizvodnja Porsche serije 991
Sledeći tekstLada Niva sa Urban trimom

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here