Premijera Mercedesa EQA zakazana za sledeću godinu

0
65

Direktor Mercedes-Benza Ola Kalenijus zvanično je potvrdio da će novi početni električni krosover ovog proizvođača EQA biti predstavljen sledeće godine. Ova objava ilustrovana je objavljivanjem fotografije koja prikazuje bočnu stranu automobila.

Konceptualni EQA sa Sajma automobila u Frankfurtu 2017. godine je bio hečbek sa troja vrata, ali će serijska verzija biti krosover zasnovan na modelu GLA. Ipak, model bi mogao da preuzme mnoge vizuelne detalje prikazanog koncepta.

Mercedes je ranije saopštio da će se EQA proizvoditi u fabrici u Hambahu u Francuskoj, gde se trenutno proizvodi električni Smart, posle investicije vredne 500 miliona EUR.

Najavljena autonomija novog električnog krosovera je 400km, a cenovno će biti direktan rival BMW-u i3. EQA će biti deo porodice od 10 Mercedesovih električnih modela koji će se naći u prodaji do 2022. godine.

Šef proizvodnje u Mercedesu Markus Šafer rekao je da će fabrika za proizvodnju Smarta biti povećana i da će postati deo globalne mreže za proizvodnju kompaktnih automobila, ali da će najveća i dalje biti fabrika u nemačkom Raštatu.

EQA će biti prvi Mercedesov model u istoriji koji će se proizvoditi u Francuskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here