FIA WTCC: Trka na Nordschleife stazi?

0
1388
chevrolet cruze wtcc

Legendarna staza je na spisku "želja" WTCC komisije, koja traži način da ovu trku uvrsti u kalendar i time kompletno takmičenje učini još zanimljivijim, a da ujedno iskoristi zaista spektakularnu stazu i privuče još gledalaca.

Direktor WTCC takmičenja, Marcello Lotti, je potvrdio da je organizacija takmičenja ozbiljno uzela u razmatranje mogućnost organizacije trkačkog vikenda na ovoj stazi koji bi se sastojao od dve trke sa po dva kruga svaka – sa dužinom kruga od 22km.

Problem je u činjenici da staza ne zadovoljava aktuelne sigurnosne FIA standarde – očekivano, imajući u vidu da je ovo staza sa dugačkim istorijatom i koja je napravljena da pokaže razliku u vozačkom umeću, a ne da zadovolji sigurnosne standarde.

Lotti je izjavio da je WTCC i ranije razmišljao o mogućnosti organizacije trka na ovoj stazi, ali da je glavna prepreka bila i ostala ta da staza ne poseduje FIA klasa 4 sigurnosni sertifikat. Lotti naglašava da bi pored odgovarajuće licence za stazu bila potrebna dodatna podrška fabrika.

Lotti dalje kaže da čim staza bude dobila odgovarajući sertifikat, WTCC će je iskoristiti u svom kalendaru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here