ABT Audi SQ8 TDI

0
161

Ljubitelji luksuznih SUV modela sa obiljem snage sada mogu da odaberu i najnoviju ponudu iz tjunerske kompanije ABT, zasnovanu na modelu Audi SQ8 TDI. Automobil je dobio značajno povećanje snage i atraktivne vizuelne izmene.

Fabrički model koristi četvorolitarski V8 dizelski motor od 440KS i 900Nm maksimalnog obrtnog momenta, ali su u ABT-u smatrali da to nije dovoljno za ljubitelje njihovih kreacija.

Nemački specijalisti ugradili su novu jedinicu za kontrolu rada motora, koja dodaje 75KS, pa je ukupna snaga sada 515KS, što poboljšava ubrzanje od 0-100km/h za 0,2 sekunde i iznosi 4,6 sekundi.

Ogibljenje je dobilo novi ABT kontrolni modul, koji spušta ovaj SUV do 65mm u zavisnosti od potreba vozača. Zanimljivo je da je nejekstremniji režim podešavanja automobila dobio naziv Coffee.

Aero paket za karoseriju donosi najupečatljivije izmene na vozilu. SQ8 je dobio preoblikovane elemente na prednjem i zadnjem kraju, kao i novi zadnji spojler i novi set četvorostrukih izduvnih cevi. Kupcima su ponuđene i nove felne dijagonale 22 ili 23 inča.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here