FIA GT:Miloš Pavlović za volanom Matech Forda GT

0
2276
Image

 

Belgian Racing tim je potvrdio da će za ovogodišnju FIA GT1 sezonu angažovati Miloša Pavlovića, između ostalih. Pavlović će deliti vozačke dužnosti za volanom Matech Ford GT automobila pripremljenog za nastup u FIA GT1 šampionatu sa Martin Matzkeom.

Tim iz belgije koji je već dugo godina prisutan u FIA GT1 šampionatu, ali sa egzotičnim belgijskim trkačkim automobilom Gillet Vertigo u opskurnog G2 klasi, će za narednu sezonu  FIA GT1 šampionata koristiti Ford GT automobile pripremljene od strane švajcarskog tjunera Matecha, a ova odluka verovatno ima dosta veze sa činjenicom da se naslednik Vertiga verovatno neće pojaviti na trkačkim stazama u doglednoj budućnosti.

Pored potvrde da će za tim voziti Miloš Pavlović, stigla je i informacija da će za tim voziti i Vanina Ickx, koja već duži vremenski period isključivo vozi Le Mans prototipove bilo u klasi LMP1 ili LMP2.

Posade Belgian Racing tima će voziti vozila sa brojevima #9 i #10 na prvoj trci šampionata, koja se održava u Abu Dabiju predstojećeg vikenda (27. mart).

Prvi test kilometri za sve posade su planirani za zvanični predsezonski test, koji će se voziti u Abu Dabiju – 25. i 26. marta, na stazi Yas Marina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here