F1: Okon menja Hulkenberga u Renou

0
134

Esteban Okon će zauzeti mesto Nika Hulkenberga u fabričkoj Reno ekipi od naredne godine. Tako Hulkenberg, barem za sada, ostaje bez vozačke pozicije u F1.

Esteban Okon je ovogodišnja rezerva Mercedesa, i neko koga su svi videli na mestu Valterija Botasa, pogotovu posle ne baš nekih rezultata Valterija ove godine. Ipak, Mercedes je odlučio da zadrži Botasa i za narednu godinu, te je tako to mesto bilo zatvoreno za Okona. Nedugo posle odluke Mercedesa da zadrži Botasa usledila je vest da Okon dolazi u Reno, na mesto Nika Hulkenberga. Esteban ostaje na mestu rezervnog vozača do kraja ove godine, ali verujemo da neće baš imati uvid u kompletne podatke kao do sada, prosto jer ide u konkurentsku fabričku ekipu. Angažman Okona u Renou ostavlja Hulkenberga bez vozačkog mesta u F1 naredne godine, barem za sada. Tako se Hulkenbergova karijera u Renou završava posle tri godine, a jedan od talentovanijih vozača nikako nije uspeo da se domogne podijuma, ni u Renou, ali ni u dosadašnjoj F1 karijeri. I pored činjenice da je Hulkenberg donosio redovno poene Renou, u ekipu su se ipak odlučili za promenu jer po njihovim rečima “treba im restart”.

Dolazak Rikarda i pojačavanje na tom planu, definisalo je da Hulkenberg postaje drugi vozač, što on i jeste gledajući generalni plasman, ali Renou ne ide sjajno ove godine i uz gomilu tehničkih problema i bolid koji nije konkurentan, trenutno zauszimaju šesto mesto u plasmanu timova. Bile su neke glasine da bi Hulk mogao biti i član Red Bul ekipe, kao drugi vozač  i timski kolega Maksu Verštapenu, ali verovatnije je da de, ako i nastavi F1 kariejru, to biti u Has-u, obzirom da se Grožeanu ne piše baš najbolje po pitanju prdužetka saradnje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here