2019 Mercedes-AMG GLB 35

0
96

2019 Mercedes-AMG GLB 35Kompaktni sedmosed Mercedes-AMG GLB 35 stiže na tržište sa snažnim motorom iz modela A 35. Publika će premijerno moći da vidi ovaj model na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Ovo je još jedan model sa oznakom 35 u Mercedesovoj ponudi, pored A 35 hečbeka i limuzine, CLA 35 i CLA 35 Shooting Brake. Ovaj automobil mogao bi da bude alternativa Cupri Ateca i Audiju SQ2.

Dvolitarski benzinski turbo motor isti je kao u ostalim AMG 35 modelima i proizvodi 305KS. Povezan je sa osmostepenim automatskim menjačem sa dva kvačila, a snaga se preko 4MATIC sistema šalje na sve točkove. Maksimalni obrtni momenat je 400Nm pri 3000 obrtaja.

Kada se primene najpotentnija podešavanja, GLB 35 ubrzava od 0-100km/h za 5,2 sekunde, a maksimalna brzina je, kao i obično, ograničena na 250km/h. Među režimima vožnje je i program za klizavu površinu pored uobičajenih Comfrot, Sport i Sport+. Ovo modovi razlikuju se po odzivu na gas, ponašanju menjača, osećaju težine pri okretanju upravljača i podešavanju ogibljenja.

GLB 35 ima i AMG kočnice visokih performansi sa četvoroklipnim čeljustima i diskovima prečnika 350mm na pred i 330mm nazad. Standardne felne su prečnika 19 inča, a opciono idu do 21 inča. Automobil je dobio AMG paket za karoseriju, sa novim prednjim i zadnjim branikom i agresivnije stilizovanom prednjom maskom. Opcioni AMG noćni paket donosi zatamnjenje prednjeg splitera, elemenata na zadnjem kraju i izduvnih cevi.

Enetrijer je uglavnom neizmenjen u odnosu na ostale verzije GLB, osim što su dodati sportski detalji – ravni donji deo AMG upravljača, poluge za menjanje brzina, karbonska završna obrada na centralnoj konzoli i par sportskih prednjih sedišta. U ponudi su opcioni paketi sa kožom i šavovima u dva tona, a MBUX multimedijalni sistem dobio je specifične AMG menije i grafike.

GLB je standardno petosed, a opciono može dobiti i treći red sa još dva sedišta. AMG Ride Control sistem takođe je na listi dodatne opreme, a uz njega se dobijaju elektornski kontrolisani adaptivni amortizeri.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here