Volkswagen lansirao novi manuelni menjač

0
97

Volkswagen je lansirao novi manuelni menjač, efikasniji nego ikada do sada, a prvi će ga dobiti novi Passat. Ova tehnološka novost stiže na tržište u vreme kada se proizvođači sve više fokusiraju na električne automobile.

Zvanična oznaka menjača je MQ281, a izvršene su izmene da bi se poboljšala efikasnost, smanjile emisije i poboljšala prefinjenost u vožnji.

Volkswagen je saopštio da nova transmisija može da podnese opterećenje od 200Nm do 340Nm, što znači da će ovaj menjač biti pogodan za širok spektar benzinskih i dizelskih motora. Novi menjač može da se koristi za sve aktuelne agregate Volkswagen grupe od jednolitarskog TSI benzinca (115KS) do dvolitarskog TDI motora (150KS).

U zavisnosti od kombinacije motora i menjača, nova jedinica može da donese uštedu do pet grama CO2 po kilometru. U Volkswagenu kažu da je novi dizajn uz primenu serije mera za bolje provođenje ulja omogućio da količina ulja koja je potrebna za celi životni vek menjača bude smanjena na samo 1,5 litar.

Proizvodnja novog menjača odvijaće se u postojećim Volkswagenovim fabrikama u Španiji i Argentini. Nedavno osveženi Passat biće prvi model koji će dobiti ovu tehnologiju, ali će ga uskoro koristiti i mnogi drugi, od hečbek do SUV modela.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here