Ženeva: ABT R8 GT S

0
1514
Image

 

Abt je za Salon automobila u Ženevi pripremio tjuniranu varijantu Audi R8 V10 kabrioleta, koji umesto standardnih 525KS pod haubom krije celih 620KS.

GT S oznaka zapravo krije solidno pojačanu varijantu Audi R8 V10 kabrioleta, koja pored dosta snažnijeg agregata nudi kupcima i poseban dvobojni dezen i olakšanu karoseriju. Abt je na GT S modelu iskoristio svo svoje znanje pripremanja trkačkih automobila u DTM, FIA GT3 i VLN takmičenjima pa GT S poseduje kompletan aerodinamički paket unapređenja karoserije u kombinaciji sa dosta olakšanih komponenti karoserije.

Image

Image

Image

 

5,2 litarski V10 FSI umesto serijskih 525KS proizvodi 620KS, što je skoro 20% više, pa tako ABT pripremljeni R8 kabriolet sada do 100kmč stiže za 3,6 sekundi i postiže makimalnih 320kmč. Pored unapređenja na agregatu, Abt je kompletno preradio izduvni i kočioni sistem, kao i ogibljenje vozila. Naravno, za kompletan ugođaj tu su i ABT BR 20" felne.

Image Image

 

GT S se može prepoznati po upadljivim crveno obojenim detaljima u unutrašnjosti vozila (centraln konzola, menjačko kućište i delovi panela vrata), dok kontrast daju preostale površine panela u vratima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here