Skica najavljuje novu Škodu Superb

0
103

Nova dizajnerska skica najavljuje restilizovanu verziju Škode Superb, čija se premijera očekuje u narednim sedmicama. Najveća Škodina limuzina na sredini proizvodnog veka dobija manje kozmetičke izmene i tehnička unapređenja iz novog Volkswagen Passata.

Na skici se vide redizajnirana svetla, rešetka ispred hladnjaka i novi prednji branik sa LED maglenkama. Očekuje se da će restilizacija zahvatiti i zadnji kraj sa svetlosnim grupama. U kabini se očekuje ugradnja najnovije Volkswagenove digitalne instrument table i multimedijalnog sistema.

Najveća promena za novi Superb biće ugradnja plag-in hibridne tehnologije, koju ovaj model do sada nije imao. Škoda planira da iskoristi pogon iz Passata GTE, u kojem se kombinuju 1,4 litarski TSI benzinski motor, električni agregat smešten na kućište menjača i baterija od 13kWh. Kombinovana snaga sistema je 215KS.

Superb će preuzeti i ostale motore od Passata – tri benzinska i četiri dizelska agregata. Snaga benzinaca kretaće se od 150KS do 270KS, a dizelaša od 120KS do 240KS. Početni modeli biće opremljeni šestostepenim manuelnim menjačem, a većina snažnijih opcija koristiće sedmostepeni DSG menjač i pogon na svim točkovima.

Šef marketinga u Škodi Alen Fevi rekao je da će hibridni Superb biti ponuđen u različitim paketima opreme i da će biti nešto skuplji od ostalih verzija, ali da Škoda želi da ga učini dostupnim većem broju kupaca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here