Njujork: 2020 Hyundai Sonata

0
129

Nova generacija Hyundai Sonate promovisana je na Sajmu automobila u Njujorku. Automoibl je privukao veliku pažnju dramatično modernizovanim dizajnom eksterijera i izgledom LED svetala.

Izgled vozila zasnovan je na konceptu Le Fil Rouge koji je prikazan u Ženevi prošle godine, kojim je Hyundai promovisao novi dizajnerksi stil. Sonata je sa njega preuzela širu interpretaciju prednje maske i donje linije prednjeg kraja.

U atraktivnom stilu redizajnirana su i prednja svetla. LED dnevna svetla protežu se unutar poklopca motora, gde su povezana sa hromiranim elementima. Moguće je da će ovaj stislski element biti rezervisan samo za više pakete opreme.

Hyundai je ublažio tradicionalni trovolumenski kutijasti oblik dosadašnjeg modela i zaoblio liniju krova, naročito prema zadnjem kraju. Tanka svetlosna linija povezuje zadnje svetlosne grupe preko čitavog poklopca prtljažnika, što naglašava širinu vozila.

Automobil vizuelno izgleda širi i duži nego do sada, a brojke to potvrđuju. Nova Sonata šira je od dosadašnje generacije za 2,5cm, a duža za 4,5cm. Linija krova spuštena je za 3cm.

Uticaj premijum marke Genesis vidljiv je u entrijeru Sonate u vidu kože u toplim tonovima, hromiranih elemenata i specijalnog dezena na sedištima. Hyundai je saopštio da je potpuno preradio instrument tablu i postavio je niže nego do sada, što je doprinelo efektu veće prostranosti. Redizajnirana je i instrument tabla, a pored nje je postavljen novi ekran za multimediju. Nov je i u pravljač, a menjačka ručica opremljena je tasterima, što štedi prostor između sedišta.

Motori će biti isti kao u dosadašnjem modelu. Hyundai za Sonatu trenutno nudi 1,6 litarski redni turbo četvorocilindraš, dvolitarski redni trubo četvorocilindraš, a tu je i 2,4 litarska jedinica. U ponudi će se naći i plag-in hibridna varijanta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here