2019 Mercedes GLC Coupe

0
119

Mercedes je osvežio SUV model GLC Coupe na sredini njegovog proizvodnog veka stilskim izmenama, novim motorima i najnovijom verzijom multimedijalnog sistema.

Automobil spolja izgleda skoro identično kao do sada, a manje dizajnerske izmene izvršene su na prednjem braniku, masci, difuzoru i paru cevi izduvng sistema.

Revizija enterijera je nešto obimnija i obuhvata redizajn centralne konzole, ventilacionih otvora (preuzeti iz nove A klase), ultifunkcionalnog upravljača i ugradnju aktuelne verzije MBUX multimedijalnog sistema. Ova tehnologija obuhvata vozačev ekran sa instrumentima dijagonale 12,3 inča i dodatnu ekran dijagonale 10,25 inča sa multifunkcionalnom površinom osetljivom na dodir na menjačkom tunelu. Sistem prihvata i komande zadate glasom i pokretima.

Novi GLC Coupe biće dostupan sa pet motora: dva benzinska u lakoj hibridnoj specifikaciji i tri stanbdardna dizelska agregata. Svi motori kombinovaće se standardno sa 4MATIC pogonom na svim točkovima.

Početni benzinski hibrid je GLC 200, čiji 1,5 litarski četvorocilindrični benzinski motor i starter-generator proizvode ukupno 195KS i 320Nm. Deklarisana potrošnja je 7,4l/100km, a emisija CO2 je 165g/km. Sledeća u ponudi je dvolitarska jedinica koja u hibridnom sklopu nidu 257KS i 370Nm.

Ponuda dizelskih motora počinje od verzije 200d sa 1,6 litarskim twin-turbo motorom od 160KS i 360Nm, koja, kao i ostali dizelaši, ispunjava Euro 6d standard. Sledeći su GLC 220d i GLC 300d koji koriste dvolitarske turbo motore. prvi isporučuje 190KS i 400Nm, a drugi 240KS i 500Nm.

Vozaču će ubuduće pomagati dodatni sistemi, revidirana dinamička kontrola karoserije, podesivi amortizeri, opciono vazdušno ogibjenje i opcioni paket za pojačani komfor, koji automatksi podešava unutrašnej osvetljenje, rad klima uređaja i funkciju masaže u sedištima u skladu sa raspoloženjem vozača.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here