Prikazan Renault Clio pete generacije

0
204

Renault je prikazao Clio pete generacije uoči premijernog izlaganja na Sajmu automobila u Ženevi u martu. Supermini je doživeo evoluciju dizajna eksterijera i velike promene u kabini.

Nova generacija Clia je 100% nova i svaki panel karoserije je nov, a dizajn predstavlja razvoj stila veoma popularne četvrte generacije, čiji je izgled bio jedan od njenih najvećih aduta. Clio je najprodavaniji evropski supermini, a prodaja mu konstantno raste od premijere prethodne generacije 2012. godine.

Novi Clio je oko centimetar kraći od dosadašnjeg, ali zahvaljujući boljem dizajnu u kabini ima više mesta, a povećan je i kapacitet prtljažnika na 330l do 391l,  zavisno od konfiguracije poda.

Renault je najavio značajno povećanje kvaliteta izrade, sa mekim površinama u ključnim segmentima kabine. Biće povećane i opcije za personalizovanje automobila, a jedan od elemenata na koji francuska kompanija posebno ukazuje je novi multimedijalni sistem kombinovan sa digitalnom instrument tablom.

Renault za sada nije objavio nikakve tehničke podatke o novom automobilu, ali je poznato da je Clio prvi model koji je prešao na novu platformu CMF-8, koja je razvijena zajedno sa Nissanom.

Prošle godine Renault je najavio da će nov Clio koristiti i hibridnu tehnologiju u kojoj će se kombinovati atmosferski 1,6 litarski benzinski motor i dva električna agregata. Ta varijanta se očekuje 2020. godine.

Novi Clio stiže u prodajne salone na jesen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here