Prvi špijunski snimci novog Golfa

0
229

Specijalizovani automobilski mediji objavili su prve špijunske snimke osme generacije Volkswagen Golfa. Prototip je snimljen skoro bez kamuflaže, a snimci otkrivaju veći deo dizajna.

Automobil je snimljen na javnom putu u Nemačkoj i reč je o prvim fotografijama posle prošlogodišnje zvanične prezentacije skice osme generacije popularnog hečbeka. Kao što se i moglo očekivati, dizajn je više evolucija postojećeg oblika i linija, nego uvođenje nove forme.

Proizvodnja osme generacije Golfa počinje na jesen. Prema najavama, automobil će biti opremljen tehnologijama za smanjenje potrošnje goriva, servisima koji se oslanjaju na internet, sistemima za autonomnu vožnju, a po stepenju prefinjenosti trebalo bi da ostane u samom vrhu svog segmenta.

Volkswagen će u novom Golfu premijerno predstaviti svoj laki hibridni sistem na 48V i seriju mikro-hibridnih agregata. Najavljena je i varijanta koja će za pogon koristiti komprimovani prirodni gas, ali neće biti novog električnog Golfa pošto Volkswagen planira da u bliskoj budućnosti predstavi seriju električnih modela sa oznakom ID.

Pošto se kupci sve više okreću SUV i krosover modelima, porodica Golf bi mogla biti pojednostavljena ukidanjem verzije sa troja vrata i karavana. Insajderi u Volkswagen kažu da će Golf osme generacije pokušati da privuče kupce većih automobila, pa čak i one iz premijum segmenta ponudom većeg prostora u kabini i prtljažniku, vrhunskom završnom obradom, prefinejnošću u vožnji i ekonomičnošću.

Šef dizajna u Volkswagenu Klaus Bišof (Klaus Bischoff) izjavio je da će kabina novog Golfa biti potpuno digitalizovana i da će upravljač biti jedina konvencionalna komponenta. Ekrani osetljivi na dodir će zameniti sve tradicionalne tastere i instrumente.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here