Toyota Srbija – dobri poslovni rezultati u 2018.

0
288

Na tradicionalnom godišnjem sastanku sa medijima povodom kraja kalendarske godine, Toyota Srbija je predstavila svoje poslovne rezultate koji su dosta bolji nego prethodne godine što uz nove modele najavljene za 2019, daje osnov za dalji planirani rast u narednoj godini.

Toyota Srbija završiće poslovnu godinu s preko 1500 prodatih automobila, a najveći rast tražnje zabeležen je kod SUV i vozila s hibridnim pogonom. Rezultati su primetno bolji u odnosu na 2017, kada je zabeležena prodaja od 1266 vozila. U odnosu na 2017, rast prodaje iznosi 18,5%.

Povećanje prodaje beleže praktično svi modeli. Yaris je u 2018. stigao do 22% više kupaca, Auris 20%, Corolla 26%, Land Cruiser 36%, Hilux 28%, a model C-HR HSD (hibridni pogon) ostvario je rast od čak 230%. Kupci u Srbiji sve više veruju i opredeljuju se za vozila koja udruženim snagama pokreću benzinski i elektro motori, tako da je plasman Toyotinih vozila s tom vrstom pogona uvećan za 31,5%.

Toyota Srbija u narednoj godini očekuje dalji rast tražnje i plasmana vozila, a svoj optimizam gradi na dinamičnom razvoju, tradicionalnoj posvećenosti inovativnim tehnologijama i čvrstom opredeljenju da kvalitet, sigurnost i zadovoljstvo kupaca nemaju alternativu. Na srpsko tržište 2019. stižu četiri nova modela, odnosno čak šest noviteta ako se ima u vidu da Corolla stiže sa tri različite verzije karoserije.

Novi RAV4 i Corolla (svi tipovi karoserije) biće dostupni kupcima u Srbiji od početka februara, Camry od aprila a sportski model Supra od jula.

Pored četvrte generacije hibridnog sistema, koji čine benzinac od 1,8 litara i elektro motor ukupnog učinka 91 kW (122 KS), u novoj Corolli debituje potpuno novi 2,0 l HSD pogon sa 134 kW (180 KS), a u modelima Camry i RAV4 novi 2,5 l HSD sa 218, odnosno 222 „konja“.

Na predstojećem 54. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu (22-31. mart 2019), Toyota će zauzeti svoje tradicionalno mesto u hali I, gde će biti izložen kompletan program vozila dostupnih na srpskom tržištu, uključujući i novitete kao što su dvanaesta generacija najprodavanijeg modela na svetu Corolla (sva tri tipa karoserije), peta generacija RAV4 i Camry, koji se na evropsko tržište vraća posle 14 godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here