ALMS: Cytosport menja RS Spyder za Aston Martin

0
1535
Image
NAS SPONZOR

 

Team Cytosport je poslednji tim koji je u ALMS (ali i u ostalim svetskim endurans takmičenjima) koristio Porsche RS Spyder. Od naredne sezone Muscle Milk Cytosport tim će koristiti Aston Martin prototip, a ujedno će postati fabrički tim Aston Martina za ALMS takmičenje.

Imajući u vidu da je Porsche potpuno prekinuo RS Spyder trkački program, Cytosport tim i njegov vlasnik Greg Pickett je odlučio da saradnju uspostavi sa podjednako renomiranom kompanijom – Aston Martin. Saradnja je uspostavljena na vrlo visokom nivou pa je Cytosport tim proglašen Aston Martin razvojnim partnerom u ALMS takmičenju te ne treba da čudi da će se tim u narednoj sezoni zvanično zvati  Muscle Milk Aston Martin Racing.

Pickett je izjavio: "Vrlo smo zadovoljni partnerskim dogovorom sa AMR u sezoni 2011. Imali smo nekoliko zanimljivih opcija za predstojeću sezonu, ali je ova bila najbolja."

Tim će u okviru ALMS takmičenja nastupati u objedinjenoj LMP klasi, dok će na ILMC trkama biti bodovan za LMP1 klasu. Ukoliko bude pozivnice za Le Mans, ona će biti za nastup u LMP1 klasi, a kako stoje stvari ove sezone ACO najavljuje da će performanse biti ujednačene te će svaki tim (bar na papiru) imati podjednake šanse za pobedu.

Tehnički direktor AMR, George Howard-Chappell, je rekao: "Ovo su odlične vesti za Aston Martin Racing, koji će i ove sezone imati partnera u veoma značajnom takmičenju kao što je ALMS. Nadamo se da će naš LMP1 prototip dati šansu timu da osvoji šampionsku titulu u klasi i generalnom plasamanu ALMS takmičenja."

Prethodni tekstTržište: Toyota konsolidacija u Japanu
Sledeći tekstWRC: Dani Sordo potipisao za MINI
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here