Subaru Impreza WRX STI spec C

0
1595
Image

 

Subaru je predstavio još jedan model u Impreza gami. U pitanju je „spec C" varijanta koja tradicionalno označava model sa izraženim sportskim karakteristikama. Za sada je najavljena prodaja samo u Japanu.

Baza je, naravno, WRX STI model. U odnosu na već veoma snažni STI, spec C ima snažniji motor, čvršću šasiju, lakšu karoseriju – ključne sastojke za konstrukciju sportskog automobila.

Image

 

Turbo punjač i ECU su takođe unapređeni tako da 2,0 litarski (ne 2,5 litarski, koji se nalazi u evropskim varijantama Impreze) razvija više obrtnog momenta (+8Nm) – 308KS pri 6400 ob. i 430Nm pri 4400ob.

Aluminijumska hauba, laminirana stakla prozora i manji akumulator su elementi koji su omogućili smanjenje težine vozila i omogućili još bolje vozne karakteristike. Unapređen je i interkuler, tj. sada je tu i efikasniji sistem za vodeno hlađenje interkulera (prskalica), koja omogućava efikasno hlađenje vazduha u usisnoj grani i tokom dužih sportskih vožnji.

Vešanje je takođe unapređeno pa se automobil sada ponaša predvidivo i u još ekstremnijim situacijama u odnosu na bazni WRX STI. Zadnji diferencijal je umesto Torsena sada klasični mehanički kako bi se omogućile bolje performanse zadnjeg pogona.

Standardni pneumatici su zamenjeni Bridgestone Potenzama RE070 u dimenziji 245/40 R18, a nove felne su i lakše u odnosu na originalne.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here