Lamborghini SC18 – samo jedan primerak

0
301

Lamborghinijevo trkačko odelenje Squadra Corse predstavilo je svoj prvi projekat automobila za javne puteve – SC18. Reč je o unikatnom automobilu koji je napravljen po narudžbini jednog kupca, u kojem se kombinuju elementi trkačkih Super Trofeo i GT3.

Automobil koji je zasnovan na serijskom Aventadoru otvara put novim projektima u kojima kupci mogu da personalizuju svoje ekskluzivno vozilo, saopštio je Lamborghini.

 

SC18 može da se registruje za javne puteve, ali je pravljen prvenstveno za vožnju na stazama. Automobil sadrži elemente “ekstremne aerodinamike, koja je razvijena specijano za ovaj model i izvedena i iskustva Squadra Corse u takmičenjima”, saopštio je italijanski proizvođač.

Veliko karbonsko zadnje krilo ima mogućnost tri mehanička podešavanja, a u zadnjem delu automobila nalazi se 12 otvora za vazduh.

SC18 koristi isti motor kao nedavno predstavljeni Aventador SVJ, što znači V12 agregat od 770KS pri 8500 obrtaja i 720Nm pri 6750 obrtaja. Nisu objavljene informacije o performansama.

U kabini su sedišta sa karbonskim kosturom presvučena crnom alkantarom i imaju crvene šavove. Prednji točkovi imaju felene od 20 inča, a zadnji 21 inča sa specijalno razvijenim Pirelli P Zero Corsa pneumaticima i telemetrijskim sistemom koji beleži rezultate na stazi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here