Dacia Duster pikap prototip

0
472

Rumunski proizvođač karoserija Romturingia napravio je pikap prototip modela Dacija Duster. Kompanija je 2014. goidna napravila 500 pikap primeraka na osnovu prve generacije Dustera, a sada je red došao na aktulenu generaciju ovog uspešnog modela.

Formula prethodnika je zadržana – dizajn prednjeg dela je neizmenjen, ali su zadnja vrata i prtljažnika zamenjeni pikap prostorom za teret, koji je obložen materijalom otpornim na habanje. Automobil je prikazan javnosti tokom izložbe komercijalnih vozila u Hanoveru.

 

Ispod karoserije je pltaforma fabričkog SUV modela. U ovom slučaju, snaga se prenosi na sve točkove, a agregat je poznati 1,5 litarski dCi turbodizel od 110KS. Serijska verzija će verovatno dobiti noviju verziju 1.5 dCi motora od 115KS i 260Nm maksimalnog obrtnog momenta pri 1.750 obrtaja.

Planovi Romturingije za mali pikap u ovom trenutku nisu jasni, ali će verovatno uslediti proizvodnja u manjoj seriji. Duster je tokom nedavnog Sajma automobila u Parizu prikazan sa novim 1,3 litarskim turbo benzinskim motorom kao i sa unapređenim multimedijalnim sistemom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here