Škoda najavila novi hečbek Scala

0
172

Potpuno nova Škoda Scala zameniće u ponudi hečbek Rapid i biće alternativa Volkswagen Golfu. Škoda je, uz potvrdu imena novog modela, objavila i da automobil stiže na tržište pre kraja godine.

Škoda je saopštila da će ovaj model omogućiti da ova marka dostigne “nove visine”.

 

“Sa novom Škodom Scalom otvaramo novo poglavlje u kompaktnoj klasi Škode. To je potpuno novi razvoj koji postavlja standarde u smislu tehnologije, bezbednosti i dizajna u ovoj klasi. Uvereni smo da Scala ima najbolju šansu da redefiniše ovaj segment za Škodu”, izjavio je Bernhard Majer, predsednik odbora Škode.

Scala sa pet vrata će biti prvi Škodin model koji koristi Volkswagenovu platformu MQB A0, koja se već upotrebljava za modele SEAT Ibiza i Volkswagen T-Roc.

Posle predstavljanja koncepta Vision RS u Parizu, objavljena je serija slika koje nagoveštavaju izgled novog modela. Rapidov naslednik će biti konkurent Volkswagen Golfu, Fordu Focusu i Opel Astri, a u Škodinom katalogu zauzimaće mesto između Fabije i Octavije.

Rapid se slabo prodavao izvan Škodinog domaćeg tržišta u Češkoj. Nasuprot tome, Octavia je postigla veliki uspeh, ali se procenjuje da je njena naglašena dužina odbila određeni broj kupaca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here