Pariz: Premijera žestokog Audija SQ2

0
190

Novi Audi SQ2 sa motorom snage 300KS premijerno je izložen na Sajmu automobila u Parizu. Sportski SUV koristi isti dvolitarski četvorocilindrični benzinski motor iz Volkswagena Golf R.

Snaga se prenosi na sve točkove Audijevim quattro pogonom, što automobilu omogućava ubrzanje od 0-100km/h za 4,8 sekundi. Maksimalna brzina ograničena je na 250km/h.

  

SQ2 je, pored novog motora, dobio i novu usisnu granu i unapređene kočnice sa prednjim diskovima prečnika 340mm i zadnjim od 310mm. Sve verzije dolaze sa sedmostepenim S tronic automatskim menjačem sa dva kvačila i sportskim ogibljenjem koje spušta karoseriju za 20mm. Quattro sistem može da usmeri sav obrtni momenat na zadnju osovinu, a upravljanje se po potrebi koriguje i manjim intervencijama kočnicom na unutrašnjim točkovima pri smanjenju opterećenja.

SQ2 je dobio novu prednju masku, prednji spliter i usisnike vazduha koji mu zajedno daju agresivniji izgled. Sve varijante imaju LED prednja i zadnja svetla, krovni spojler i četvorostruke cevi izduvnog sistema. Postoji deset opcija za boju karoserije, a felne su prečnika 18 i 19 inča.

Kabina je opremljena sportskim sedištima i trimom sa brušenim aluminijumom. Papučice i površina za odmaranje stopala su od nerđajućeg čelika, a u vrata je ugrađena svetleći S logo. Ostala standardna oprema obuhvata naslon za ruku i multifunkcionalni sportski upravljač. Virtuelni kokpit je deo Technology paketa, a dostupan je i head-up prikaz podataka na vetrobranu.

Prodaja kreće pre kraja godine, a prve isporuke očekuju se početkom 2019. godine. SQ2 je jedan o 11 novih Audijevih SUV modela koji će biti predstavljeni do kraja sledeće godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here