Plag-in tehnologija za Peugeot 508 i 3008

0
274

Peugeot je predstavio plag-in hibridne verzije modela 508, 508 SW i 3008, koji stižu na tržište u jesen 2019. godine. Ovaj potez je deo strategije francuskog proizvođača o elektrifikaciji svih svojih modela od sledeće godine.

Pored predstavljanja plag-in hibridnih vozila, Peugeot će predstaviti i potpuno električnu verziju supermini modela 208 tokom 2019. godine.

Kupci sada mogu da biraju između dva hibridna pogona sa oznakama Hybrid i Hybrid4, koji se kombinuju sa osmostepenim automatskim menjačem. Oba omogućavaju vožnju samo na električnu energiju do 50km.

Peugeot 508 i sestrinski karavan 508SW koriste sistem Hybrid, u kojem se kombinuju PureTech benzinski motor od 180KS i elektro motor od 110KS. Kombinovana snaga sistema je 225KS, a emituje se manje od 49g/km CO2.

Peugeot 3008 koristi Hybrid4 pogon,  kojim se snaga prenosi na sve točkove. Maksimalna snaga sistema je 300KS, a postiže se kombinacijom PureTech motora od 200KS i dva električna motora (po jedan na svakoj osovini) ukupne snage 110KS. Automobil ubrzava od 0-100km/h za 6,5 sekundi. Jeftiniji Hybird biće kasnije dostupan u modelu 3008.

Oba sistema obuhvataju i-Booster, sistem kočenja koji sakuplja energiju dok vozilo koči ili usporava. Tu je i sistem e-SAVE, koji omogućava vozačima da čuvaju energiju za buduće planirane rute.

Peugeot je saopštio da će ovi modeli moći da se napune električnom energijom za manje od dva sata korištenejm kućne utičnice i da će oprema za punjenje moći lako da se spakuje ispod poda u prtljažniku.

Hibridne funkcije dostupne su preko i-Cockpit sistema za medije i zabavu. Vozači će moći da prate informacije o efikasnosti motora, potrošnji električne energije i goriva. U vozačevom vizuelnom polju emituju se i podaci o režimu vožnje, napunjenosti baterije i kilometraži koju je moguće preći.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here