Mercedes predstavio električni EQC

0
359

Mercedes-Benz je predstavio EQC, prvi od 10 potpuno električnih modela koji će imati premijeru do 2025. godine. Novi Mercedes je SUV sa pet sedišta i konkurent je modelima Jaguar I-Pace, Tesla Model X i budućem Audiju E-tron.

EQC je zasnovan na modifikovanoj platformi modela GLC, a stilski se oslanja na Genration EQ koncept iz 2016. godine. Aerodinamički koeficijent je manji od 0,3. Vozilo je dugačko 4,7m, široko 1,9m i visoko 1,3m.

  

EQC ima unapređenu verziju kabine iz GLC, a neki njeni delovi pojaviće se u ovom restilizovanom modelu sledeće godine. Tu je nova centralna konzola sa digitalnim instrumentima i multimedijalnim panelom, prerađeni su ventilacioni otvori, a nov je i multifunkcionalni upravljač sa površinama osetljivim na dodir unutar horizontalnih prečki. EQC ima mesta za pet putnika i prtljažnik veći za 79l nego GLC – okruglo 500l.

Za pogon se koristi novi električni sistem koji će naći mesto u čitavoj EQ porodici. Jedan elektromotor pokreće prednje otčkove, a jedan zadnje, što omogućava pogon na svim točkovima, u zavisnosti od odabranog režima vožnje. Motori proizvode 405KS i 763Nm, a njihov zadatak je da pokreću vozilo težine 2.425kg.

Svaki od motora je drugačije konfigurisan. Prednji je podešen za efikasnost, a zadnji je više orijentisan na performanse. Gumeni nosači karoserije i motora osiguravaju visoku prefinjenost u vožnji.

U režimu Sport, EQC ubrzava od 0-100km/h za 5,1 sekundu, a maksimalna brzina ograničena je na 180km/h. Mercedes je objavio da automobil ima mogućnost da povuče teret od 1.800kg ili da se u njega natovari teret od 515kg.

Energiju osigurava baterija od 80kWh. Reč je o litijum-jonskoj jedinici koja je sama teška 650kg. Deklarisana autonomija je 450km. Standardni ugrađeni punjač od 7,4kW omogućava AC punjenje na kućnim utičnicama ili na visokovoltažnim stanicama. Pri DC punjenju, baterija se napuni sa 10% na 80% kapaciteta za oko 40 minuta.

EQC će se proizvoditi u Mercedesovoj fabrici u Bremenu, kao i u fabrici u Pekingu. Mercedes je saopštio da je napravio više od 200 prototipova koji su prešli nekoliko miliona kilometara na sva četiri kontinenta tokom testiranja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here