Prvi utisci: Piaggio Beverly 300

0
2785
Image

 

Pravi "moto" bonus – sunčani i topli dani početkom novembra su nam omogućili da novi model Piaggio Beverly modela testiramo u najboljem mogućem okruženju – usred jesenjih saobraćajnih gužvi.

Novi model je predstavljen na domaćem tržištu krajem avgusta i nosi primetnu cenovnu premiju u odnosu na prethodnu generaciju Beverly skutera. Novi model košta 4990€, a na to treba dodati i cenu kofera i vizira, koji će značajno povećati upotrebnu vrednosti većini vozača.

Image

Velike gužve u Beogradu su idealni poligon za test maksi skutera. I na tom testu Beverly prosto briljira. Ciklistika je takva bi smo je pre mogli nazvati "biciklistikom", s obizirom da je novi Beverly neverovatno upravljiv i sa lakoćom izlazi na kraj sa svim zahtevima koje možete staviti pred njega u urbanim uslovima eksploatacije.

Image Image
 

Zapravo novi Beverly je pravi hirurški skalpel koji će omogućiti i prosečnim vozačim da se osećaju kao "doktori". U kombinaciji sa snažnim kočnicama i elastičnom "tristotkom" novi Beverly garantuje da sa kraja na kraj grada i pored dnevnih kolapsa saobraćaja neće trebati više od pola sata sa sve traženjem parking mesta.

{youtube}TQrSZ6h-hng?qv=hd720|640|360{/youtube}
 
{youtube}F4FOBaxEY50?qv=hd720|640|360{/youtube}

Jedina mana koju smo uspeli da primetimo je nedostatak upaljača, što je već postalo standard i kod manjih skutera, a kamo li maksija. Osim toga, nekih posebnih zamerki nemamo iako smo tokom nepunih pet dana testa prevalili skoro 300km.

Image

Nažalost ABS-a i dalje nema. Iz PGS Motori nam je nezvanično rečeno da tek krajem naredne godine treba očekivati Beverly 350 koji će pored ABS imati i ASR (kontrola proklizavanja).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here