Volvo FH i FL kamioni za „Knjaz Miloš“

0
3258
Image

 

Početkom jeseni transportni kapaciteti aranđelovačkog Knjaz Miloša, najvećeg domaćeg proizvođača mineralnih voda i osvežavajućih napitaka (i jednog od najvećih u regionu), „pojačani" su sa 11 novih Volvoa: šest solo kamiona i tegljača iz familije FH (sa motorima od 460 KS), četiri distributivna FL-a (240 KS) i srednjakom FE (300 KS). Svi teškaši su sa I-Shift, a manji kamioni sa I-Sync automatizovanim menjačima i svi sa Euro V sertifikatima.

U voznom parku „Knjaza", koji čini 75 kamiona, skoro polovina je sa Volvoovim znakom: od 17 teškaša (tegljača i solo kamiona sa prikolicama), 14 su iz Volvo FH familije, dok su u distributivnoj floti 17 Volvoa FL i jedan novi Volvo FE. Knjaz Miloš je prvih 35 Volvo kamiona kupio još 1995-te. Većina njih je pre prodaje drugim vlasnicima bez ikakvih ozbiljnijih intervencija („otvaranja" motora, menjača, diferencijala…) prevalila i više od milion kilometara, a mnogi voze i danas, čak i sa više od 1,6 miliona kilometara bez „generalne".

Aranđelovački kolektiv je prvi kupac Volvoa u Srbiji koji je pri nabavci nove „partije" od 11 kamiona sa isporučiocem zaključio takozvani Zlatni ugovor: besplatno redovno i interventno održavanje na tri godine – do 400.000 prevaljenih kilometara za šest FH kamiona, odnosno do 150.000 km za četiri distributivna FL-a i srednjak FE.

„Naš cilj je da u dogledno vreme sva vozila u teškom programu i pretežan deo distributivne flote budu s Volvoovim znakom. Kamioni Volvo su u svemu potvrdili renome poznate marke, jer su u praksi pokazali izuzetnu izdržljivost, pouzdanost, kvalitet…", kaže direktor logistike u kompaniji Knjaz Miloš, gospodin Zoran Dragaš.

Izvor: Volvo kamioni Srbija

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here