Novi Volvo S60 bez dizelskih motora

0
258

Volvo neće ponuditi dizelske motore za novu limuzinu S60, koja će imati premijeru ovog proleća. Automobil će se proizvoditi u Volvovoj novoj fabrici u Sjedinjenim Američkim Državama.

Novi S60 moći će da se dobije sa serijom četvorocilindričnih benzinskih motora i dve verzije benzinsko-električnog hibridnog pogona. S60 sa hibridnim pogonom koji radi sa električnim sistemom pod naponom od 48 volti biće predstavljen sledeće godine.

“Naša budućnost je električna i nećemo razvijati novu generaciju dizelskih motora. Postepeno ćemo iz ponude izbaciti automobile koji imaju samo motore sa unutrašnim sagorevanjem. Prelazna opcija biće benzinsko-hibridne verzije dok se krećemo prema potpunoj elektrifikaciji. Novi S60 predstavlja sledeći korak”, saopštio je direktor kompanije Hakan Samuelson.

Volvo je prošle godine obećao da će ponuditi neki oblik elektrifikacije u svakom novom modelu koji bude predstavio od 2019. godine. Tada je najavljeno da će u periodu od 2023. do 2025. goidine iz ponude biti povučeni modeli koji imaju samo motore sa unutrašnjim sagorevanjem.

Prošlog meseca, kompanija je objavila novi cilj – da potpuno električni modeli čine polovinu njene globalne prodaje do 2025. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here