2019 Rolls-Royce Cullinan

0
293

Rolls-Royce je predstavio novi ultraluksuzni SUV Cullinan, koji je dobio ime po najvećem svetskom nebrušenom dijamantu. Ovo je odgovor na zahteve kupaca za vozilom koje može da savlada svaki teren, a istovremeno da pruži najviši stepen luksuza.

   

Cullinan ima tradicionalni kutijasti dizajn, sa naglašenim klirensom i zadržava elegantnost koja krasi ostale modele ove marke. U dizajn su se uklopile i felne prečnika 22 inča. U aluminijumsku cevastu platformu integrisano je vazdušno ogibljenje sa funkcijom samostalnog nivelisanja. Ovaj sistem automatski spušta vozilo za oko 5cm prilikom ulaska vozača.

U ofroud modu ogibljenje aktivno pritiska nadole svaki točak za koji detektuje da gubi prijanjanje. Ugrađeni su i novi sistemi pogona na obe osovine i upravljanja svim točkovima.

Automobil koristi 6,75 litarski V12 motor sa dva turba, koji proizvodi 570KS i 850Nm, što je dostupno već od 1.600 obrtaja. Zahvaljujući snažnom motoru, SUV težine 2.660kg može da postigne brzinu od 250km/h.

Cullinan je dugačak 5,3m, što znači da je kraći od Phantoma, ali ipak duži od većine vozila na putu. Vrata prtljažnika imaju funkciju automatskog zatvaranja, a u prljažni prostor moguće je ugraditi još dva manja sedišta i stolić.

U kabini se kombinuje autentični Rolls-Royce luksuz sa jednostavnom, simetričnom funkcionalnošću. Cebtralni segment oivičen je ručno izrađenim metalnim elementima, a gornji deo centralne konzole presvučen je kožom koja je otporna na vodu, poput najkvalitetnijih putničkih torbi. Središnjim segmentom dominira trodimenzionalno oblikovano drvo.

Ulazak na superudobna sedišta olakšan je otvaranjem zadnjih vrata unazad. U ponudi za unutrašnjost su dve konfiguracije za zadnji kraj: klupa sa tri oblikovana sedišta ili dva odvojena sedišta biznis standarda. U svakoj varijanti sedišta mogu da se pomeraju radom električnih motora i izolovana su staklenim zidom od prtljažnika, čija je zapremina 595 litara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here