Mercedes-AMG GT 63 S Editon 1

0
271

Mercedes-AMG je predstavio specijalu početnu verziju modela GT 63 S pod oznakom Edition 1, koja će biti u prodaji samo 12 meseci od septembra ove godine kao direktan rival Porsche Panameri.

Automobil je dobio dublji spliter, naglašenije linije na prednjem delu, agresivnije oblikovan zadnji difuzor i fiksirani zadnji spojler sa podesivim krilnim elementom. Ove izmene povećavaju vertikalnu silu koja pritiska vozilo sa dodatnih 30kg na zadnjoj osovini pri brzini od 300km/h.

  

Karoserija se može dobiti u jednoj od tri boje – garfitno sivoj, dijamantski beloj ili grafitnoj metalik sivoj. Sive mat grafitne trkačke pruge postavljene su iznad pragova, a opciono mogu da idu i preko poklopca motora, krova i zadnjeg kraja. Izgled eksterijera zaokružen je setom kovanih aluminijumskih felni prečnika 21 inča.

U kabini, sedišta su presvučena mešavinom kože i Mercedesovog DINAMICA materijala, a na isti način obrađeni su pojasevi i  upravljač, sa kontrastnim šavovima i oznakom na položaju 12 časova.

Motor je identičan onom iz regularnog GT 63 S, što znači da je reč o četvorolitarskom V8 agregatu sa dva turba, čijih se 640KS šalju na sva četiri točka. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 3,2 sekunde, a maksimalna brzina 314km/h.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here