NAS SPONZOR

Nova generacija nam je konačno „dopala šaka“ tako smo tokom standardnog test perioda imali prilike da ustanovimo koliko je Nissan unapredio svoj najprodavaniji model – Qashqai.


Na testu nam je bio najbolje opremljeni i motorizovani model iz cenovnika, što donekle utiče na ocene koje možemo da damo, jer je od ranije poznato da 4WD model ima drugačije ogibljenje modela sa prednjim pogonom, dok je sa druge strane najjači paket opreme uneo u razmatranje niskoprofilne 19“ pneumatike koji sasvim sigurno neće biti čest izbor domaćih kupaca.

Novi model pored nešto drugačijeg, i subjektivno lepšeg, LED potpisa dnevnih svetala donosi vrlo suptilne izmene u dizajnu karoserije tako da spolja gledano nema previše izmena koje bi mogle da nas impresioniraju. Međutim, upadljva svetlo plava boja je toliko bila atraktivna da su svi noviteti nekako otišli u drugi plan, a automobil je dobio daleko više pažnje na parkingu i u saobraćaju.

Izmene u unutrašnjosti su daleko značajnije, a posebno kada ste u prilici da sednete u automobil sa Tekna paketom opreme gde se nalaze nova sedišta presvučena Napa kožom. Zanimljiv dizajn u kombinaciji sa vrlo dobrom ergonomijom čine da je svaki ulazak u automobil sjajno iskustvo koje ni nakon nedelju dana čestih uđi-izađi aktivnosti nije izbledelo.

Nissan je za ovaj model pripremio novi upravljač, koji je sada manjeg prečnika sa sportski zaravnjenim donjim delom obruča. Komande na upravljaču su takođe nove i dokazuju koliko mala izmena može mnogo da znači jer prethodna Nissan izvedba sa velikim prekidačima na upravljaču u srebrnoj boji zaista nije bila posebno lepa, a ni ugodna za korišćenje.

Pogonska kombinacija 1.6 dCi sa 130KS i 4×4 sistema je do sada već nekoliko puta testirana sa naše strane, ali je ovo prvi put da je vidimo u Qashqai modelu. Pogon je izuzetno efikasan i ekonomičan, tako da je u potrošnja bila vrlo niska u svim uslov

ima vožnje, a performanse su bile veoma dobre, a čak i bez mernih instrumenata se moglo osetiti da Qashqai nudi britkije performanse nego identični pogon u Kadjar karoseriji što nas je malo iznenadilo.Zanimljivo, Qashqai je upravo na pomenuti Kadjar ponudio dosta udobniju vožnju, dok je zvučna izolacija takođe primetno bolja ne samo u odnosu na prethodnu generaciju, već i u odnosu na ostale Renault i Nissan SUV modele – Kadjar, Koleos ili X-Trail.

Prethodni tekstDS 2025 – samo elektrifikovani modeli
Sledeći tekstSpecijalni MINI kabriolet za 25. godišnjicu
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here