Peking: Mercedes prikazao limuzinsku A klasu

0
442

Mercedes je na Sajmu automobila u Pekingu predstavio limuzinsku verziju kompaktne A klase, koja je deo nove kompaktne porodice od osam modela. Automobil će se u Kini prodavati sa produženim međuosovinskim razmakom , a u Evropu stiže početkom sledeće godine.

Transformacija hečbek A klase u limuzinu postaje očita tek od C stubova prema zadnjem kraju, sa klasičnim prtljažnikom, čiji je kapacitet povećan za 50l i sada iznosi 420l. Kineska verzija ima međuosovinski razmak duži za 60mm, da bi se dobilo više prostora na zadnjim sedištima.

  

U Evropi će se prodavati limuzina standardne dužine 4.609mm, što je kraće od veće C klase za samo 77mm. Većina elemenata hečbeka prenesena je na limuzinu, uz redizajnirani prednji kraj sa LED svetlima. Zadnja svetla su repozicionirana i umereno spuštena.

Kabina je preuzeta direktno iz hečbeka i sadrži najnoviji MBUX multimedijalni sistem i digitalne instrumente. Svetska premijera je satelitska navigacija sa instrukcijama koje se nanose preko mape koja se osvežava u realnom vremenu. Centralna konzola razvučena je čitavom šironom kabine, a tri otvora za ventilaciju smeštena su ispod centralnog ekrana dijagonale 10,25 inča.

Očekuje se da će ponuda motora i specifikacije biti preuzeti iz hečbeka, što podrazumeva trimove SE, Sport i AMG Line, uz auminijumske felne, DAB radio i sistem ulaska u vozilo bez korištenja ključa kao standarndu opremu.

U početku će kupci moći da biraju između četvorocilindričnih motora – jednog dizelskog agregata i tri benzinca. 1,5 litarski dizelski motor, razvijen iz prethodne, treće generacije A klase, proizvodi 115KS i ima deklarisanu potrošnju od sao 4,2l/100km. U ponudi će biti i potpuno novi 1,33 litarski turbo benzinski motor od 165KS i i dvolitarski turbo agregat od 225KS.

Mercedes-AMG radi i na dve verzije A klase sa visokim performansama. A 45 i A 43 će imati oko 400KS odnosno 300KS. Ovakav tretman može se očekivati i na limuzinskoj varijanti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here