Yvan Muller i Petter Solberg zajedno na Francuskom reliju

0
1028
yvan_muller0.jpg

As turing šampionata, Yvan Muller će debitovati u Oktobru na WRC Rallye de France. Voziće Citroen Xsaru koju je prethodno vozio reli tim Pettera Solberga. 

 

Muller, 41, je vodeći na tabeli vozača FIA WTCC i pobednik je serije 2008-e. Tokom njegove opsežne karijere, Muller je osvojio i BTCC 2003-e, FTCC 1995-e i trenutno je najbolji u Francuskom nacionalnom šampionatu u trci na ledu, na kojem je pobedio 10 puta.

U pratnji svog suvozača, Gilles Mondesir-a, Muller će voziti WRC Xsaru sa kojom se Petter borio u 2009-oj do poslednje trke u Finskoj. Od tada, automobil je kompletno sređen i ima novu šasiju. Automobil će biti vožen pod okriljem Petter Solberg World Rally Team, zajedno sa Solbergovim C4 reli automobilom, ali će biti prijavljen kao French team Automeca, sa podrškom Motors TV-a.

Muller, koji je kao i Sebastian Loeb rođen u Alsace, Francuskoj regiji gde je smešten reli, kaže da je spreman da iskusi nešto novo.

"Kružne trke su ono u čemu sam najbolji, ali takođe mislim da je veoma važno doživeti nova iskustva, imam dobar utisak u vezi relija i srećan sam što ovaj projekat dobro napreduje ka Francuskom reliju. Ujedno je dobra prilika da upoznam puteve mog rodnog kraja", zadovoljan je Muller.

"Mislim da će ovo biti dobra zabava za oba naša tima kao i za Yvana. Xsara je veoma dobra na asfaltu, i uveren sam da ćeYvan uživati vozeći je. Poznajemo se od ranije, dobar je čovek i odličan kao vozač. Siguran sam da će biti odličan vikend u Francuskoj, kao i sam reli", izjavio je Solberg.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here