Lexus CT 200h daje mogućnost vozaču da izabere mod vožnje

0
1232
11lexus_ct200_h0.jpg

Ove jeseni počinje primanje porudžbina za Lexus CT 200h, a proizvođač tek sad otkriva nove interesantne detalje vezane za ovaj mali luksuzni hibridni automobil.

 

Na primer CT 200h nudi dva moda za vožnju, u zavisnosti od raspoloženja vozača, dinamički i opuštajući – oba u hibrid sistemu. Za pogon je zadužena aktuelna generacija HSD pogona sa 1,8 litarskim VVT-i benzinski agregat, kome asistira elektro-motor.

"EV (electric vehicle), ECO i normalni modovi ističu udobnost u vožnji, glatko ubrzavanje i smanjuje jačinu buke i vibracija u kabini radi opuštajuće vožnje", stoji u izjavi kompanije.

Pošto je hibrid, CT 200h može automatski da radi kao električno vozilo, isključujući benzinski i prebacujući se na svoj električni motor, uz brzinu od 48 km/h. Ovaj mod je idealan za uslove gradske gužve u saobraćaju, smanjujući emisiju štetnih gasova na nulu. Daljina vožnje zavisi od nivoa napunjenosti baterije i samih uslova na ulici. EV mod se može uključiti i manuelno.

 

11lexus_ct200_h1.jpg

 

Prebacujući na ECO mod, sistem vozila se automatski podešava za maksimalnu efikasnost. Odziv pedale za gas kada se pritisne je umeren, kada vozač jače dodaje gas rad klima uređaja se menja kako bi opala potrošnja goriva.

SPORT mod pojačava dinamiku vozila, prenos snage iz električnog motora i povećava performanse na vozilu.

Izgled instrument table se takođe menja reflektujući dinamičke performanse: pozadinsko osvetljenje na tabli se automatski menja iz hibridno plave u crvenu, a hibridni merač snage se pretvara u obrtomer. 

 

11lexus_ct200_h2.jpg

 

 

 

11lexus_ct200_h3.jpg

 

Cena i ostali detalji vezani za CT 200h će biti objavljeni na Salonu automobila u Parizu 30. septembra. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here