Audi predstavio novi A6 Avant

0
269

Novi Audi A6 Avant je karavanska verzija limuzine, koja uskoro stiže na tržište kao direktan konkurent BMW Seriji 5 Touring i karavanskoj Mercedes E klasi.

Novi A6 Avant je duži od prethodnika za 10mm, širi za 20mm i viši za 6mm, ali su mu smanjeni prepusti zahvaljujući produženju međuosovinskog razmaka. To bi trebalo povoljno da se odrazi na prostor u kabini, naročito za putnike na zadnjim sedištima.

  

Karavan u pogledu stila prati limuzinu, a prtljažni prostor mu je isti kao do sada: 565 litara u standardnom rasporedu ili 1.680 litara sa oborenim zadnjim sedištima, koja se dele u odnosu 40:20:40.

U kabini se karavan teško razlikuje od limuzine. Centralnom konzolom dominira Audijev najnoviji multimedijalni sistem sa dva ekrana i tehnologijom koja oponaša pritiskanje fizičkih tastera. Jedan od sistema karakterističan je po naprednoj uportebi kamera za parkiranje, koja omogućava da se vidi prostor oko vozila. Head-up prikaz informacija je takođe u ponudi.

Paleta benzinskih i dizelskih V6 motora preuzeta je iz limuzine, a svi dolaze sa električnim sistemom na 48V i pogonom na svim točkovima. Kupci će moći da biraju između trolitarskog TDI agregata od 285KS ili 230KS, a tu je i dvolitarski dizelaš od 203KS. U ponudi je i benzinski TFSI motor od 340KS. U najavi je i žestoki RS 6. Svi Novi Audiji A6 dolaze sa automatskim menjačem.

Postoje četiri opcije za ogibljenje: čelične opruge, čelične opruge sa adaptivnim amortizerima, sportsko ogibljenje i potpuno vazdušno ogibljenje. Automobil će moći da se specifikuje i sa sportskim diferencijalom i sistemom upravljanja svim točkovima.

Prodaja Audija A6 Avant kreće na leto.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here