Volkswagen Touareg – treća generacija

0
551

Volkwsagen je predstavio treću generaciju modela Touareg, koji je veći, praktičniji i snažniji nego ikada do sada. Novi SUV je prezentovan na ceremoniji u Kini, a u Evropu stiže na leto.

Volkswagen je saopštio da je ovo tehnološki najnapredniji model u istoriji ove marke. Touareg je dobio najnoviji Innovision Cockpit multimedijalni sistem sa ekranom od 15 inča i efikasniji je zahvaljujući novoj seriji V6 i V8 motora. U planu je i hibridna verzija.

   

U odnosu na drugu generaciju, treća je šira za 44mm, duža za 77mm i neznatno niža. Kapacitet prtljažnika porastao je na 810 litara (za 113 litara). Istovremeno, težina automobila smanjena je za 106kg većom upotrebom aluminijuma u konstrukciji vozila. Kupci će u početku moći da dobiju samo trolitarski V6 turbodizelski motor od 285KS u kombinaciji sa osmostepenim automatskim menjačem.

Na jesen će biti dodata slabija varijanta istog motora od 230KS i trolitarski turbo benzinac snage 340KS. Krajem godine biće predstavljena top varijanta sa četvorolitarskim V8 turbodizelskim motorom snage 420KS.

U tehnološke novitete spada upravljanje zadnjim točkovima, a model je prvi put dobio vazdušno ogibljenje, zahvaljujući kojem vozilo može da se izdigne za 70mm. Novi paket za vožnju van puteva donosi dodatne modove za vožnju, veći rezervoar za gorivo i zaštitu donjeg dela vozila. Dubina vode kroz koju novi Touareg može da prođe povećana je na 570mm. Maksimalni vučni teret je 3,5 tona. Novost za Touareg su i LED Matrix svetla sa po 128 lampica u svakom kućištu.

Još veće izmene model je doživeo u kabini, koja je potpuno redizajnirana i unapređena pomenutim multimedijalnim sistemom. Pored poznatog ekrana dijagonale 12 inča tu je i veliki ekran od 15 inča, a zajedno kreiraju potpuno podesivi interfejs. Na ekranima se nalaze funkcije koje menjaju sve tastere. Sistem je kompatibilan sa Android i Apple uređajima, a WiFi hotspot omogućava istovremeno povezivanje osam uređaja. Head-up displej je na listi dodatne opreme.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here