Ženeva: Porsche Mission E Cross Turismo

0
592

Porše je u Ženevi predstavio električni krosover koncept koji nudi svestranost zahvaljujući izdašnom prtljažnom prostoru i 4×4 pogonu. Električni pogon nudi ogromnu snagu i performanse, a autonomija je deklarisana na 400km čemu će pomoći super brzi sistem punjenja koji za 15 minuta može povećati autonomiju za 250km.

Mission E Cross Turismo koncept nastavlja ono što je pre tri godine predstavljeno sa Mission E studijom, koja je sada daleko bliža nečemu što bi moglo biti ponuđeno u serijskoj ponudi. Koncept vozilo koristi Porše elektro arhitekturu koja koristi napon od 800V i koja nudi izuzetno brzo punjenje baterija koje omogućava „dolivanje“ 250km autonomije za samo 15 minuta punjenja. Naravno, da bi se postigla ova brzina punjenja, potrebno je koristiti super brzi punjač koji će biti postavljeni u sklopu zajedničkog programa elektrifikacije putne mreže u Evropi.

Izgled koncept vozila je nesumnjivo povezan sa aktuelnim Porše modelima, pretežno sa SUV programom. Zaštitni znak, matrix LED svetla, su prisutna i kod koncepta. Koncept takođe koristi novu adaptivnu X-Sight tehnologiju dugih svatala.

Blago zakošen krov, nalik onome koji je kod panamera Sport Tourismo modela, u kombinaciji sa 1,99m širokom karoserijom, snažnim bokovima i ogromnim 275/40 pneumaticima na točkovima 20“ ističu sportski karakter vozila.

Pogonski sistem se stara da performanse budu u skladu sa izgledom. Za pogon su zadužena dva sinhrona motora ukupne snage preko 440kW što omogućava ubrzanje do 100kmč za manje od 3,5s dok 0-200kmč traje manje od 12s. Pogonski sistem, zahvaljujući elektro motorima nudi dinamičnu raspodelu snage na svaki točak pojedinačno, a adaptivno vazdušno ogibljenje nudi optimalno prijanjanje u svim uslovima.

U unutrašnjosti koncept vozila su korišćeni najmodernija tehnološka dostignuća i veoma kvalitetni materijali, što se i očekuje kada su u pitanju koncept vozila prestižnih marki. Enterijerom dominiraju ogromni ekrani što u pravougaonom, što u okruglom obliku.

Sistem koji prati kretanje očiju vozača detektuje u šta tačno vozač gleda i u zavisnosti od toga povećava prikaz one informacije koje su fokusu vozača. Isto se dešava i prilikom gledanja u retrovizore, koji su takođe ekrani koji pokazuju ono što kamere na zadnjem delu vozila snimaju.

Ista tehnologija se koristi i za suvozača, tako da i njegovo kretanje očiju utiče na to koje će opcije biti prikazane – razne vrste medija, klima uređaj, podešavanje sedišta i slično…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here