F1: Red Bul pretnja Mercedesu?!

0
342

Danijel Rikardo bio je najbrži danas na testiranju u Barseloni, a u Mercedesu su čak i izjavili da je Red Bul ozbiljna pretnja ove godine. Meklaren je i danas imao problema.

Prvi deo dana su gotovo svi vozači koristili za brze krugove, dok su drugu polovinu dana koristili za simulaciju trke. Rikardo je u Red Bulu bio najbrži i tokom jutra, a tako je ostalo i nakon druge polovine današnjeg testa. Red Bul je postigao najbrže vreme na novoj, hipermekoj smeši Pirelijevih pneumatika, dok je Hamilton bio drugoplasirani sa ultramekom smešom. Hamilton nije probao brzi krug na hipermekoj smeši, taj zadatak je imao Botas u drugoj polovini dana, pa je Mercedesu na ovoj smeši obezbedio treće mesto na kraju dana. Ferari je imao plan da današnji dan pripadne Rajkonenu, ali se Kimi nije dobro osećao ujutru pa je tako Fetel imao prilike da odvoza još krugova u novom bolidu Ferarija. Fetel je tokom jutra odvezao dovoljno za četvrto vreme, ispred Brendona Hartlija u Toro Roso Hondi. Toro Roso beleži vrlo dobre rezultate sa Hondom tokom ovih testiranja, a Meklaren se i nakon odustajanja od Honde muči sa pouzdanošću.

Alonso je završio test iza Hartlija sa duplo manje odveženih krugova od vozača Toro Roso Honde. Španac je imao dobro jutro i tokom prva dva sata testa je imao i najbrže vreme na hipermekoj smeši, ali je Reno u Meklaren bolidu imao problem sa curenjem ulja pa je tako Alonso odvezao ukupno samo 57 krugova. Vozačke uloge u fabričkoj Reno ekipi su danas delili Sajnc i Hulkenberg. Sajnc junior je vozio ujutru i postigao je sedmo vreme, dok se Hulkenberg fokusirao na simulaciju trke tokom drugog dela dana sa vremenom sporijim za 0.8s u odnosu na svog klupskog kolegu i njegov kvalifikacioni tempo. 

Najvredniji vozač je bio Rikardo sa 165 krugova, dok je najvredniji tim bio Reno sa preko 180 krugova danas.

Testiranje u Barseloni traje još dva dana, nakon čega slede finalne pripreme u fabrikama do VN Australije i otvaranja nove F1 sezone.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here