Dakar: Volkswagen Race Touareg 3

0
1789
Image
NAS SPONZOR

 

Volkswagen je pre nekoliko meseci predstavio novu generaciju modela Touareg, a isti model je pre desetak dana zvanično predstavljen i na našem tržištu. Sada je na redu trkačka varijanta, kojom će Volkswagen braniti titulu na Dakaru 2011.

Race Touareg 3 koristi novu karoseriju, koju odlikuje poboljšana aerodinamika. Istovremeno je zadržana sva tehnologija sa prethodnog modela, koja je omogućila Volkwagen Motorsport odeljenju da dve godine uzastopno pobeđuje na najtežem svetskom reliju, koji je tokom proteklie dve gdine vožen na teritoriji Argentine i Čilea.

Nova generacija Touarega koristi poznati četvorocilindrični 2,5 litarski turbo dizel agregat koji razvija 300KS. Pored motora, novi model koristi šasiju i ogibljenje prethodnika, koji su u osnovi identični uz minimalna unapređenja do kojih je tim došao kroz brojna testiranja i takmičenja. 

VW Motorsport odeljenje će nastaviti svoj intezvni program razvoja i testiranja Race Touareg 3 vozila, nastupom na reliju u Maroku krajem jula. Zvanično predstavljanje Race Touareg 3 vozila je planirano na početku Silk Way relija, koji se vozi od 11. do 18. septembra.

Prethodni tekstSubaru Impreza WRX STi. Automatik?
Sledeći tekstStigli dvocilindri: Fiat TwinAir
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here