Novi VW Touareg – promocija na NAVAK-u

0
4159
Image

Poslednji dan juna meseca Porsche SCG je iskoristio da novinarima predstavi novi VW Toureg na NAVAK stazi u Subotištu. Na uvodnoj prezentaciji je odmah naglašeno da nije u pitanju „face lift", već da se radi o novom automobilu koji između ostalog pokazuje i vizelni pravac u kojem će se kretati i ostali novi VW modeli.

 

Image 

Da je u pitanju novi model, najbolje se vidi po prednjoj masci koja sada izgleda modernije i agresivnije u Shirroco stilu. Pored novog vizuelnog identiteta, nove generacija Touareg-a opremljena je potpuno novim 8-stepenim automatskim menjače (bez obzira na verziju) koji prvenstveno ima zadatak da poveća ekonomičnost pri vožnji na autoputu.

Image

Image Image

 

Tako su finalna dva prenosna odnosa optimizovana upravo za ovu funkciju, tako da 8. brzina za 30% smanjuje opterećenje motora u odnosu na 6. brzinu. Za manju potrošnju goriva zaslužni su i novi dizel agregati, a na startu u ponudi su V6 3.0 TDI od 240KS i V8 4.2 TDI od 340KS. Pomenuti V6 motor je istina već počeo da ugrađuje u Touareg kod prethodne „restyling" verzije, ali je definitivno novitet pomenuti V8 motor koji menja čuveni V10 dizel.

Image

Image

Image

 

Interesantno, novi V8 4.2 TDI agregat proizvodi veću snagu od starog V10 5.0 TDI, 310KS naspram 340KS, uz isti obrtni momenat od 800Nm, uz čak 2 litra manju prosečnu potrošnju goriva. Očekivano, na prezentaciji su se našli samo osnovni V6 3.0 TDI modeli koji smo imali priliku i lično da probamo sa par provezenih krugova na NAVAK stazi.

 Image

Image Image

Image

Image Image

 

Utisak velikog SUV-a definitivno ostaje, iako je novi Touareg za 200kg lakši od prethodnog modela, Tu situaciju ne menja mnogo ni priustsvo mogućnosti podešavanja tvrdoće i visine oslanjanja, mada se „sport" mod mnogo više oseća pri bržim promenana pravca nego u dužim krivnama, što doprines sigurnijem osećaju u vožnju. Što se tiče motora, V6 3.0 TDI kao osnovna verzija predstavlja sasvim solidno rešenje koji nudi i upravo solidne performanse. Veliki obrtni momenat od 500Nm se dobro oseća, a snaga od 240KS je dovoljna da pomera Touraeg u prihvatljivim vremenskim okvirima.

Image
 
Image
 
Image Image
 
Image
 

Naravno, kompletan event je podrazumevao i prezentaciju off-road mogućnosti novog automobila. Za off-road akcije je korišćen standardni V6 3.0 TDI Touareg sa osvnonim 4Motion pogonom bez redukcije i blokade diferencijala, ali se i pored toga novi Touareg pokaza veoma sposobnim za off-road avanture. Uz podešavanja vešanja i prebacivanja u „off-road" mod bez problema su savladane sv prepreke, i to sa dosta dobrom briznom, tako da možemo reći da se ovde Touareg pokazao veoma dobro. Naravno, na raspolaganju je i verzija pogona koja umseto Tosren diferencijala ima centralnim i zadnji deferencijal sa opcijom 100% blokade uz obavezni reduktor pogona, a sve se to može dobiti u „Terrain Tech" paketu.

Image

Image Image

Image Image

Image

 

Uz ovo, na raspolaganju je još dosta dodatne opreme za koju se logično mora posebno doplatiti. Osnovna cena za Touareg V6 je 51.000 evra, dok Touareg V8 košta 74.000 evra, sve zajedo sa carinom i PDV-om.

1 COMMENT

  1. Čini mi se da je EVENT bio na Navakovoj stazi, svaka im čast za izgradnju staze i bogaze za terence.

  2. Danas sam vozio Tuareg 3.0 TDI. sa najvisim paketom opreme.Sedeti u ovom automobilu je lepo mada se u njemu po malo izgubi osecaj da se sedi u jednom dzipu (SUV), sto se prostora tice stekao sam utisak da se novi Tuareg smanjio,sedisista su u duzoj voznji neudobna..Kada ga gledate spolja kao da je malo izgubio onaj stari smek volkwagena,nema svoj identitet pa na prvi pogled izgleda kao malo veci golf podignut na tockove terenca.Model koji sam vozio imao je mnostvo opcija od bezbednosti do informacija u toku voznje,ali to nije nista EXTRA obzirom da zivimo u dvadeset prvom veku i da daleko jeftiniji brendovi nude iste opcije cak i u standardnoj opremi sto je kod Tuarega debelo naplaceno.Model koji sam vozio kosta 74 000e sto je DAAALEEEKOOO od realnog…Ako se neko odluci da ga kupi predlazem da pre toga zakaze test voznju jer sam ja bio na ivici da ga pazarim ali sam posle test voznje i jos nekih okolnosti, odnosa cena-kvalitet-performanse-izgled GLATKO ODUSTAO.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here