Novi Lexus GS najbolji na EuroNCAP

0
3201

Novi Lexus GS je dobio titulu najsigurnijeg automobila u klasi luksuznih limuzina u kategorijama zaštite putnika i zaštite pešaka. Model GS je dobio pet zvezdica na novom EuroNCAP testu na testu zaštite odraslih putnika, dve na zaštiti pešaka i četiri na zaptiti dece putnika.

Detaljnije o testu, sigurnosnim sistemima Leuxus GS modela u nastavku teksta.
Lexus GS je osvojio 35 poenakada se govori o zaštiti odraslih putnika što je ujedno i najbolji rezultat u klasi, a maksimalan broj poena je osvojio u slučaju bočnog sudara dok je postigao najbolji rezultat u klasi kada je u pitanju direktan sudar gde je osvojio 15 od 16 poena. 18 poena je osvojio kada se govori o zaštiti pešaka (dve zvedice)i 41 poen za zaštitu dece (četiri zvezdice).

Zaštita odraslih putnika – 35 poena (najbolji u klasi) – 5 zvezdica
Zaštita pešaka – 18 poena (najbolji u klasi) – 2 zvezdice
Zaštita dece u putničkoj kabini – 41 poen – 4 zvezdice

Lexus GS poseduje novi PCS sistem (Pre-Crash Safety) – sistem zaštite pre udarca koji automatski priprema pojaseve za udarac i maksimalnim kočenjem pokušava da umanji brzinu udarca i potencijalne povrede. PCS sistem radi u saradnji sa ACC (Adaptive Cruise Control) – prilagodljivim tempomatom koji proverava brzinu vozila ispred automobila. GS430 takođe poseduje poslednju generaciju sistema VDIM koji integriše ABS, EBD, TV i VSC, a istovremeno povezuje i EPS (električni servo) i VGPS (varijabilno povećavanje snage servoa).

Lexus GS je opremljen sa do maksimalno 12 vazdušnih jastuka, a serijski su ugrađeni zatezači zadnjih pojaseva kao i AFS – sistem za zakretanje farova u krivini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here