Captur model za 2017. godinu na veoma efektan način pokazuje šta znači poznavati svoje kupce. Tako je Renault u ovoj restilizacije napravio tačno one modifikacije koje će sigurno naići na odobravanje svih Captur vozača i onih koji će to, upravo zbog tih izmena, možda biti.

Bogatije pakete opreme niko ne može da odbije, pa sada Captur u svakom paketu nudi više nego ranije. Jedan od značajnijih noviteta su LED svetla, koja su sada sastavni deo Intens (drugog po redu) paketa opreme, što je baš pohvalno. LED svetla su odličan napredak auto tehnologije, ali ih dosta proizvođača još uvek drži skupo i daleko od većine kupaca. Još jedan od korisnih sistema koji sada dostupan je detekcija mrtvog ugla, čime se kompletiraju mogućnosti novog Captur-a kada su u pitanju asistencije u vožnji. Za one koji žele luksuzni Captur, uveden je Initiale Paris paket opreme.

Što se izgleda tiče, promena nema mnogo, ali ono što je napravljeno radi posao. Malo drugačiji branik, hrom linija i nova dnevna LED svetla u „C“ obliku uklapaju izgled u ono što Renault nudi kod ostalih modela. Zajedno sa kompletnim LED svetlima, Captur izgleda još malo bolje nego ranije.

Najmanje promene su u enterijeru, gde je sve ostalo isto kao i ranije. Renault je samo povećao broj boja koje smo mogu izabrati za neke detalje, i na taj način povećao mogućnosti personalizacije. Šteta što instrument tabla nije promenjena u Megane stilu, ali je dobro što je ostao stari dizajn centralne konzole sa ekranom. Samo da se softver „ispod ekrana“ još malo sredi, pošto smo opet primetili neposlušnost koju smo videli i u ranijim Captur testovima.

Još jedna stvar koju smo nekada zamerali se odnosila na podešavanje oslanjanja, gde je zadnji deo bio malo tvrđi i nekako previše skakao. Sada je promenjeno pa novi Captur sada nudi udobniju vožnju.

TCe 120 je bio ispod haube modela koji smo ovoga puta imali na testu, ali je ovoga puta bio uparen sa ručnim 6-brzinskim menjačem. Snaga od 120 KS i obrtni moment od 200 Nm su zaslužni sa prilično hitre performanse koje ima lagani Captur. Vožnja po magistralnim putevima je veoma prijatna, pa se komotno i brzo može preticati i kada pedala gasa nije „do daske“. Prosečna potrošnja na testu je 6,8 litara, što je na nivou gradske deklaracije, dok je realna potrošnja u gradu ipak nešto veća.

Testirani Captur sa TCe 120 motorom u ovom paketu ima cenu od 16.890 evra. Za kompletne parking senzore, rikver kameru i nadzor mrtvog ugla treba doplatiti još 500 evra i to je ono što je veoma korisno, a mora se doplatiti. Sve ostalo je stvar ličnog izbora i personalizacija, a novi Captur tu nudi mnoštvo varijanti.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here