PočetnaTekstoviAuto-Moto IzveštajiPredstavljen novi Porsche Cayenne

Predstavljen novi Porsche Cayenne

-

Treća generacija Porsche Cayenne modela je predstavljena domaćoj publici u Belexpo centru, uz prisustvo brojnih javnih ličnosti, prijatelja marke i automobilskih medija.

Nova generacija modela Cayenne je usvojila aktuelni Porsche dizajnerski stil kojeg smo već videli na modelima Macan i Panamera, a glavni akcenat je po rečima direktora marke Porsche, Dejana Nikolića, dat modernizaciji info-zabavnih i sigurnosnih sistema u vozilu.

 Miloš Vujanović, direktor kompanije Porsche SCG, je izjavio da je u pitanju vozilo od kojeg se očekuje da nastavi sa uzlaznim prodajnim trendom jer je u proteklih 13 godina poslovanja na našem tržištu, više dosadašnjem poslovanju skoro 60% prodatih Porsche vozila na domaćem tržištu upravo bilo iz Cayenne game. 

Imajući u vidu aktuelni negativni imidž dizel motora, Porsche za novu generaciju modela Cayenne nudi samo benzinske agregate: bazni 3.0 V6 sa 340KS, dok će Cayenne S pokretati 2.9 V6 sa 440KS. Tokom naredne godine se očekuje hibridni pogon, kao i najjači model u ponudi Turbo.

Novi Porsche Cayenne prati moto kompanije “Sportski automobili – ponovo zajedno!”; tako je Porsche porodica dobila još jednog sportskog člana upakovanog u SUV vozilo – pravi “tim snova”. Eksterijer novog modela ne odlikuju bitnije izmene – osim u izgledu zadnjeg dela – ali je zato enterijer poptuno nov, usklađen sa modelom Panamera – sa digitalnom srednjom konzolom i mnogo većim PCM. Novi Cayenne ima više predhodno nedostupnih novih opcija – koje doprinose sportskim karakteristikama, kao  i svakodnevnoj funkcionalnosti.

Nemanja Šarović
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -